Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Süper Lig'de amacını yitiren Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın da dışında kaldı. Kayserispor eksik oyuncuları ile İstanbul’a gelmişti. Kalecisinden, golcüsüne kadar birçok eksikleri vardı. Üstüne ilk yarı biterken gördükleri kırmızı kartla 10 kişi kaldılar.

        Fenerbahçe’nin, ikinci yarı 10 kişi kalan rakibini yenebilecekleri öngörülüyordu.

        Aslında karşılaşmanın tamamında daha çok topla oynayan, üstünlük kuran, rakip alana yerleşen, pozisyonlar bulan Sarı-Lacivertlilerdi.

        Özellikle ikinci yarı maç tamamen Kayseri yarı alanında oynandı. Mert Hakan’ın direkten dönen şutunu da hesaba katarsak, yeterince gol şansı buldular.

        Ne var ki son vuruşlarda etkili olamadılar. Ceza sahası içerisinde gol vuruşu yapacak bir oyuncunun olmayışı ilginçti.

        Teknik direktör İsmail Kartal’ı da eleştirmek gerekir. Sağlı sollu ortaların yağmur gibi yağdığı anlarda, rakip ceza sahası içerisinde çoğalmayı sağlayamadı. Tam da Kayserispor’un istediği gibi oynadılar. Kalabalık savunma içinde az adamla gol bulmaları mümkün değildi. 10 kişiyi yenemeyişleri elbette şaşırtıcı bir durum.

        Soğuk havaya rağmen maça gelen az sayıdaki taraftarın yaşadığı hayal kırıklığı ardında tepkileri de doğal karşılamak gerekir. Koskocaman Fenerbahçe kendi sahasında 10 kişi kalan bir takımı yenemiyorsa, bunun sorumluluğunu tüm takım ve teknik ekibe kesmek yanlış olmaz.

        Oyuncuları tek tek eleştirmek yersiz. Bütün olarak bir organizasyon eksikliği söz konusu.

        Doğru dürüst bir golcünün olmayışı bir kez daha ortaya çıktı. Ne Berisha ne de Serdar Dursun Fenerbahçe’nin golcüsü olabilir. Bırakın Fenerbahçe’yi Süper Lig'de hiçbir takımda oynayamazlar.

        Bir başka dikkat çeken isim ise yeniden takıma dönen Ozan Tufan oldu. Görünen o ki, Ozan gittiği takımda iyi çalışmamış. Oyununu geliştirmek bir yana, geriye gitmiş. Vasatın üstüne çıkmayan bir oyun sergiledi. Hiç gelmese ya da kadroya alınmasa yerinde olurmuş.

        Kayserispor’u tebrik etmek gerekir. Çeyrek finale hak ederek çıktılar. Attıkları golün mimarı ise eski bir Fenerbahçeli oyuncuydu. Altyapıdan yetişen Ramazan serbest atışı ağlara gönderdi. Santrası yapılmayan gol uzun yıllar unutulmayacaktır elbette.

        Fenerbahçe’nin bundan sonra yapacağı tek şey var. Genç oyuncuları sahaya sürmek. Skor üretemeyen, boşa enerji harcayan oyunculardan artık vazgeçilmeli. Geleceğin takımını yaratmak için kafa yorma zamanı.

        Ligden sonra kupanın da dışında kalmak Sarı-Lacivertliler adına büyük bir yıkım. Bu üzücü durumun etkilerini nasıl giderecekler? Bu sorunun yanıtını vermek elbette güç. Tek yapacakları şey iyi oynayarak taraftarın gönlünü kazanmaları. Olabilir mi?...

        Diğer Yazılar