Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZAR Fırat Budacı’nın 2012 yılında hazırladığı ‘Kaç Yıl Oldu’ kitabı geçti elime. Yıllar önce benim yaptığım röportajlardan da alıntılar olan kitabı kahkahalar eşliğinde okudum. Özcan Deniz’in ‘Drakula Memo’ şarkısını da, Tuba Altıntop’un çokeşlilikle ilgili bir soruya, “Çokeşlilik marifet değil ki! Hayvanların bile tek eşi vardır. Bir aslanın muhtemelen bir kaplan eşi vardır. O avlanır, kadın kaplan da çocuklarıyla meşgul olur” yanıtı verdiğini de unutmuşum. Okurken ben çok eğlendim, sizi de güldüreyim istedim... Tarihleri bugüne uyarladım, haberiniz olsun.

        O OSCAR BANA GELECEK

        - Sunucu-Oyuncu Fatoş Kabasakal’ın “Asıl ne istiyorum biliyor musunuz, ‘Slumdog Millionaire’ filmindeki Freida Pinto gibi talih kuşu konsa kafama. Türk ve Hollywood yapımı bir filmde oynasam. İlk sinema filmimde hemen gidip Oscar alsam. Sonra da Tarantino ile film çeksem ne güzel olur. Kısmet bu işler” açıklamasıyla kısmet kelimesinin anlamını iyice zorlayalı 8 yıl...

        - Reha Muhtar’ın “Bir de senaryom var yazacağım. Onunla da Oscar alacağım. Yöneteceğim de Allah izin verirse” sözleriyle açıkladığı planlarına Allah izin vermeyeli 10 yıl...

        - Necati Şaşmaz “Ben belki de sinemaya geçeceğim. Gideceğim Amerika’ya, beş-altı sene Hollywood’da yaşayıp bunun sistemini çözüp nasıl iyi bir oyuncu olabileceğimi göstereceğim. Eğitim süresinden sonra belki bir film çevireceğim. Belki de o filmle Oscar alacağım. Ben almazsam o bana gelecek” diyerek kendini Polat rolüne iyice kaptıralı 12 yıl oldu...

        SANSÜRÜN GEREKÇESİ DAHA KOMİK

        - ‘Zulüm’ filminde Yıldız Kenter’in oynadığı tecavüz sahnesinin, “Devlet sanatçısı tecavüze uğrayamaz” gerekçesiyle sansürlenmesinin üstünden 34 yıl geçmiş.

        - Tunç Okan’ın ‘Otobüs’ filminin ayakta işeyen işçilerin ellerini yıkamadan sofraya oturmasının ‘örf ve adetlere aykırı bulunması’, sofrada bayat ekmek ve soğan bulunmasının ‘Türklerin kötü beslendiği izlenimini vermesi’ şoförün dönülmez levhasına rağmen dönmesinin ‘Türkleri trafik kurallarına uymayan bir milet olarak göstermesi’, işçilerin plastik sosisleri kemirmesinin ‘Türkleri küçültücü göstermesi’ gibi gerekçelerle yasaklanalı tam 43 yıl olmuş.

        - Lütfi Ö. Akad’ın yönettiği ‘Kardeş Kurşunu’ filminde plajda güneşlenen sevgililerin olduğu sahne, ‘düşmanın çıkarma yapabileceği uygun kumsal imajı verdiği’ gerekçesiyle sansürleneli tam 63 yıl olmuş.

        KUZU DAHA SEVİMLİ

        - TRT denetiminin, “Dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe, sırf sana benziyor diye usulca sokulup, merhaba dedim” sözlerine ‘Türk kadının tanımadığı hiçbir erkeğe selam vermeyeceği’ gerekçesiyle karşı çıkarak Leman Sam’ın ‘Anladım’ şarkısını yasaklayalı 25 yıl olmuş.

        - TRT yönetiminin Barış Manço’ya ‘Arkadaşım Eşşek’ şarkısını, kuzuların daha sevimli olduğu gerekçesiyle ‘Arkadaşım Kuzu’ olarak değiştirmesini önereli tam 36 yıl olmuş...

        - ‘Ada Sahilerinde Bekliyorum’ şarkısı, Adnan Menderes’in yargılandığı Yassıada’yı akla getiriyor gerekçesiyle yasaklanalı tam 57 yıl olmuş.

        - Erzincan’da sahnelenen ‘Üvey Karım’ adlı tiyatro oyununda, rol gereği kenardan bağırarak sahneye çıkmak isteyen oyuncu Muhlis Asan, kendisini eylemci zanneden valinin koruması tarafından kıskıvrak yakalanalı 8 yıl olmuş.

        Beren ile İlker niye buluştu?

        BEREN Saat ile İlker Kaleli geçenlerde Soho House’ta buluştu. İkilinin buluşması sevenlerini yeni bir proje mi var diye meraklandırdı. Evet, var. Beren Saat ve İlker Kaleli buluşup yakın zamanda birlikte rol alacakları romantik sinema filminin detaylarını konuştu.

        Diğer Yazılar