Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        REKLAM

        Fantastik realizmin ilk Türk temsilcisi ve en iyi 100 Türk ressamı arasında gösterilen Erol Deneç’in resimleri Üsküdar Nevmekan Sahil’de sergileniyor.

        Fantastik realizme ‘düşün gerçekliği’ adını verenler haklı. Resimlere bakarken rengarenk bir rüyanın içinde gibisiniz. İnsanın hayal dünyası için müthiş bir jimnastik…

        Erol Deneç
        Erol Deneç

        Eserleri dünyanın önemli müzelerinde sergilenen, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi tarafından Meister Ödülü’ne layık görülen ve hakkında çekilen belgeseller Viyana 20. YY Modern Sanat Müzesi olmak üzere pek çok yerde gösterilen 78 yaşındaki Deneç, Türkiye’nin yaşayan en önemli değerlerinden.

        10 ŞUBAT’A KADAR AÇIK

        ‘Dünden Bugüne’ adlı, küratörlüğünü yine kıymetli mozaik sanatçılarımızdan Meyçem Ezengin’in yaptığı sergide kiminintamamlanması 11 yıl süren, 70 eser yer alıyor.

        Nevmekan Sahil’e giriş ücretsiz.

        10 Şubat’a kadar açık kalacak olan bu fantastik sergiyi görmenizi çok isterim.

        Bu arada siz de benim gibi şanslıysanız, bu büyük sanatçı ile karşılaşabilir, sohbet edebilir ve hatta Üsküdar Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Gülsüm Hasbal İsmailoğlu öncülüğünde büyük bir titizlikle hazırlanan Deneç’in hayatının ve eserlerinin yer aldığı kitabı kendisine imzalatabilirsiniz.

        ***

        AŞKIM KAPIŞMAK MISIN, AVUKAT MI?

        ‘Basın bülteni’ adı altında ilgili-ilgisiz pek çok konuda mail bombardımanına tutulmak bizim mesleğin sevimsiz taraflarından biri. Yüzlerce mail arasında işine yarayanı ayırabilmek, diğerlerini silmek ciddi bir vakit kaybı.

        Posta kutumu temizlerken ‘Deniz Çakır Olayına Avukat Oğuz Kara’ yorumu diye bir başlık görünce, dur bakayım bizim gözümüzden kaçırdığımız bir şey mi var diye okumaya başladım.

        Ay okumaz olsaydım! Basit bir dedikodu sitesi diliyle yazılmış açıklamada (!) bir de demiyor mu “Olayın hukuki boyutunu Avukat Oğuz Kara’ya sorduk" diye…

        ROLÜNDEN ÇIKAMAYAN OYUNCU

        Bak bak bak, avukatın kendi kendine sorduğu, kendi kendine yanıtladığı ‘hukuki cevaba’ bak:

        “Açıkçası AVM olayının içyüzünü bilmiyorum… Bence hayatta bazı şeyler olumsuz gidiyorsa sebebi dışarıda aramak yerine insanın kendisinde araması gerekiyor. Kendisi zaten hep medyada skandallarla haber oluyor, bla bla bla…”

        Aşkım Kapışmak mısın, avukat mı?

        İçeriğini bilmediğin bir konunun sorusunu niye kendine sorup üstelik de cevaplayamazsın!

        Meğer, Deniz Çakır’ın geçen yaz Bodrum’da Volkan Yüksel ile yaşadığı tartışmada Yüksel’in avukatıymış bu bey. Yememiş içmemiş bunca zaman kendince kin biriktirmiş.

        Bu tür avukatlar bana rolünden çıkamayan oyuncular gibi geliyor. Ha bir de gerçekten ‘oyuncu’ geliyor. Avukat beyin bu basın bültenine (!) iliştirdiği fotoğrafını şuraya bırakalım, o fotoğrafa bakalım ve konuyu sonsuza dek kapatalım…

        Diğer Yazılar