Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak bilgi paylaşımında çok bonkör bir arkadaşımızdır. Geçen hafta Deniz Akkaya, Çiğdem Batur, Şebnem Sungur, Psikoterapist Elif Zahide Gök ve benden oluşan mini bir grubu örgütleyerek Psikoterapist Dr. Serhan Doğan’ın eğitim ofisine götürdü.

        Uzmanlık alanı ‘cinsel terapi’ olan Doğan’ın dersinde -tahmin edeceğiniz gibi çok da eğlenirken- bilgilendik.

        Son yılların trendi sapyoseksülelliği anlattı Doğan: “Sapyoseksüel kavramı, cinsel ve duygusal olarak zeki insanları arzulayan kişiler için kullanılır. Zekanın kişi için en çekici, en tahrik edici unsur olmasıdır. Sapyoseksüeller için önemli olan, dış görünüşünüzden çok kütüphanenizdeki kitapların sayısı, okuduğunuz kitaplar, bilgi birikiminizdir. Bir insanın zeka ve bilgiyi takdir etmesi, hatta çekici bulması kadar doğal bir şey olamaz. Kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışı sapyoseksüeller için önemli kriterlerdendir. Bir sapyoseksüel ona gönderdiğiniz etkileyici bir fotoğraftan değil, onunla mesajlaşırken dil bilgisi kurallarına ne kadar dikkat ettiğinizden etkilenir. Ayrıntıcı, mükemmeliyetçi ve seçici insanlardır. Genelde iş yaşamında da başarılı olurlar.”

        Çok mantıklı değil mi?

        “Bu kadın bu adamda ne buluyor Allah aşkına” ya da bunun tam tersi bir düşünceye kapılmadan önce bu yazdıklarımı düşünün.

        Zeka ve bilgi, gücün, güzelliğin ve paranın önüne geçiyorsa ne mutlu insanlığa.

        REKLAM

        ***

        Baristalara ücretsiz eğitim

        Büyük kahve zincirlerinin bir standardı var. Hangi şubesinde hangi kahveyi içsen aynı lezzeti alıyorsun. Ancak gittiğin herhangi bir restoranda ya da kafede çoğu zaman sonuç hayal kırıklığı. Bırak başka kahveleri Türk kahvesi bile ya telvesiz geliyor önüne ya da bir dudak payı bırakılıp kalanını telve ile doldurarak…

        Geçen hafta TAT Gıda’nın CEO’su Arzu Aslan Kesimer ile buluştuk. Kesimer, sütün kalitesi ile kahvenin tadının doğru orantılı olduğunu, sütün kahvede doğru kullanılmasının önemini anlattı. Baristalara ve kahvede sütün önemini bilenlere özel süt çıkarmışlar. Bir de bir sosyal sorumluluk projesine başlamışlar. SEK Barista Club adı altında baristalara yani kahveyi hazırlayıp sunanlara ücretsiz eğitim ve sertifika veriyorlar. Hedefleri bir yılda 1000 barista yetiştirmek. Böylece gençlere hem yeni iş alanları yaratmayı hem de kahvenin layıkıyla hazırlanmasını sağlamayı amaçlıyorlar.

        REKLAM

        ***

        Herkesin bildiği hikayeler

        Renkli kimliği ve mesleki başarıları ile tanınıp sevilen Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül’ün ikinci kitabı ‘Herkesin Bildiği Hikayeler’i okuyorum. Kitapseverler bilir, bir dönem ‘Tavuk Suyuna Çorba’ serisi vardı. Basit görünen ama hayat hakkında büyük dersler veren bir kitaptı.

        Bülbül’ün seçtiği hikayeler de öyle. Kimilerini biliyorsunuz belki, kimilerine de ‘Herkesin Bildiği Hikayeler’ den öğreneceksiniz. Kitapta kısa yaşam öykülerine ve kıssadan hisselere de yer verilmiş. ‘Sokrates’in Üçlü Testi‘ favorim. Neden başkaları hakkında konuşmamamız gerektiği daha iyi anlatılamazdı.

        Diğer Yazılar