Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        0-6 YAŞ

        Bir Karın Dolusu Sır

        Moira çorabından bir iplik çeker ve delik oluşur. Minik kız çorabının söküldüğünü annesine söylemeye çekinir. Bunu bir sır olarak karnına saklamaya karar verir. Sonra meyvesini yiyemediği için babasının ona kızacağını düşünür ve meyveyi çöpe atar. Bunu da sır olarak karnına saklar. Miniklerin aileleriyle konuşmaya çekindiklerinde hissettiklerine dair sıcak bir hikâye…

        Pimm Van Hest (YKY)

        *

        Biri-Diğeri-Öteki-Beriki

        Büyüdüğümde ormandaki bütün kuşlar dallarımın arasına yuva yapacak ve ben mutlu olacağım, demiş biri… Büyüdüğümde tohumlarım ormanın dört bir yanına dağılacak ve ben mutlu olacağım, demiş öteki. Hepimiz hayatta birileri için “Biri, diğeri, öteki ve beriki” değil miyiz? Kendini eğri ve büğrü halleriyle kabul edip mutlu olmanın yolunu arayanların hikâyesi bu.

        Ayşegül Dede (Timaş)

        REKLAM

        *

        Şimdi Elleri Yıkama Zamanı

        O gün okulun özel bir misafiri vardır: Doktopot Lazuli. Çok, çok küçük şeylerden söz edecektir onu can kulağıyla dinleyen öğrencilere. Başlatır anlatmaya… “Mikrop deriz onlara, kucakladılar mı bizi bırakmak istemezler bir daha...” Doktopot Lazuli, sadece ders vermeyecek, ellerimizi yıkayarak mikroplardan nasıl kurtulabileceğimizi de öğretecek bize.

        Matt Carr (İş Bankası)

        *

        Geri Dönüşüm Ülkesi

        Bir zamanlar Geri Dönüşüm Ülkesi’nde Aykız adında bir sıvı yağ yaşarmış. Aykız güneş kadar parlak, su gibi berrakmış. Ülkesindeki insanların çevreye duyarsızlığı nedeniyle atık yağ olarak sokakta bir başına kalmış. Üstelik doğanın kendisi bile ona kucak açmamış. Tam her şey çıkmaza girdi derken Aksakallı yaşlı bir bilge gelmiş ve Aykız'ın geri dönüşüm masalı başlamış...

        Meryem Ermeydan (Uçan Fil)

        *

        Öykü Kahramanları Ülkesi’nde

        Bir ejderhanın sırtında Öykü Kahramanları Ülkesi'ne gidiyoruz Zeynep ve Deniz’le birlikte. Gökkuşağına benzeyen bir nehrin, rengârenk ağaçların, rüzgârın olduğu bu ülkede çeşit çeşit ejderha da var. Adları Beyaz, Kırmızı, Camgöbeği, Mor. Burada her dil konuşuluyor. İnsanlar dönüşerek bazen Uzakdoğulu, bazen Kızılderili, Afrikalı oluyor. Barış ve kardeşlik dolu bir dünyanın mümkün olabileceğini gösteriyor kitap.

        Gaye Dinçel (Gergedan)

        *

        REKLAM

        7-10 YAŞ

        Çok Karanlık

        Karanlıkta her şeyin şekli değişir, hiçbir şey olduğu gibi kalmaz, tüm korkular açığa çıkar. Ama korkmamanın da bir yolu var: Karanlığı bilmek. Çünkü bilinmeyen şeyler, karanlıktan bile kötüdür. Yazar, altı öyküsüyle bambaşka bir karanlığı tanıtıyor. Öykülerini okuyanlara, “Belki de karanlığın en yakın dostu hayal gücüdür” dedirtiyor. Çağıl Bektaş’ın çizimleriyle birlikte…

        Nazlı Deniz Güler (Çınar)

        *

        Elma Surat’ın Akılalmaz Hayatı

        Çoksatan kitapları ve karikatür çalışmalarının yanı sıra New York Times, Paris Match, New Yorker gibi gazete ve dergilere yaptığı çizimlerle tanınan Sempé, bu kitapta gerçek dostluğun engel tanımadığına tanıklık ettiriyor, bizi biz yapan özelliklerimizin dostluk ilişkilerimizi nasıl da renkli kılabileceğini gözler önüne seriyor. Zarif çizgilerle, herkesin yüzünü gülümseten bir hikâye…

        Jean-Jacques Sempé (Desen)

        *

        Annem Bir Sihirbaz

        Can ve ablası Ada, bilmece çözmeye bayılıyordu. Bilmecelere herkesten önce Can cevap veriyordu. Ancak son zamanlarda bu durum değişmeye başlamıştı. Ada, içinde sayılar olan çok değişik sorular soruyor, annesi de bu sorulara şıp diye cevap veriyordu. Peki bunu nasıl yapıyordu? Yoksa Can’ın annesi bir sihirbaz mıydı? Bir gün Ada, matematik diye bir şeyden bahsetti...

        Burcu Haboğlu Baba (Doğan Egmont)

        REKLAM

        *

        Veteriner Olacağım

        Kitap, hayvanlar ve onlara nasıl bakılabileceği hakkında… Basit görevleri yerine getirerek ve veterinerliğin farklı türlerini keşfederek hayvanların sağlıklı kalmalarına nasıl yardımcı olabileceğini öğretiyor. Bu seri, çocukların mesleklere ilgi duymasını sağlamayı amaçlıyor. Çocuklar doktorluktan astronotluğa birçok meslek için gerekli bilgi ve beceriler hakkında fikir sahibi oluyor.

        Catherine Ard (İş Bankası)

        *

        Karmaşık 1 Gün ve 15 BilmecE

        Birçok tuhaflık, akla yatmayan pek çok şey ve ilginç sorularla dolu bir öykü... Gözünüzü dört açın! Bazılarını hemen fark edeceksiniz, bazılarıysa usul usul girecek öyküye. Seçim sizin; yanıtların yazıldığı son sayfadan da başlayabilirsiniz. Felsefeyi günlük hayata taşıyan kitap, çağımızın büyük düşünürü Benjamin’in çocuklar için hazırladığı radyo programından uyarlandı.

        Walter Benjamin (Nesin)

        *

        11-14 YAŞ

        Kırılgan Şeylerin Bilimi

        Mucize nasıl yetiştirilir? Fen öğretmeni Bay Neely, sınıftakilerden önemli bir soru bulup bilimsel yöntem kullanarak cevaplamalarını istediğinde, kastettiği bu türden bir soru değildi. Ama Natalie’nin bitki bilimci annesi depresyonda ve Natalie için cevaplanması gereken soru tam da bu. Newberry Ödüllü yazardan umudun, sevginin ve mucizelerin bilimi üstüne bir roman.

        Tae Keller (Domingo)

        *

        Dudak Uçuklatan Teknoloji Maceraları

        Yatağınızı toplayacak bir robot ister misiniz? Ya da bulaşık makinenizi boşaltacak bir araç? Günümüz teknolojisi ile gelecekte ortaya çıkabilecek ileri teknolojilerin bir sentezini 26 bölümde anlatan kitap, gıda boyası kullanarak genomları dize getirmekten bir bardak sütle güneş enerjisini öğrenmeye uzanan birbirinden heyecanlı ve eğlenceli 26 bilimsel deneyle bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunuyor.

        Sean Connolly (Tudem Kültür)

        *

        Fırtınalı Denizler

        Ülkelerinden kaçan ve başka yere sığınabilmek için açık denizlerde hayatlarını tehlikeye atan beş gencin ürkütücü yolculuğu bu. Her biri, huzur ve güven bulmak için her şeyi nasıl geride bıraktıklarını yürek yakan ayrıntılarla anlatıyor: “İnsanlar denize atlamak istiyor. 2 saat yüzebilirlerse kıyıya ulaşacaklar ama geri dönmektense boğulmayı tercih ediyorlar. Geri dönmek ölüm fermanı demek...”

        Mary Beth Leatherdale (Çınar)

        *

        George ve Mavi Ay

        George ve Annie’nin hayalleri gerçekleşti. Astronot yetiştirme programına kabul edildiler. Hem Mars’a yolculuk için gereken eğitimleri alacak hem de uzaya meraklı yaşıtlarıyla arkadaş olabilecekler. Ancak uzay kampında bir şeyler yolunda gitmiyor. Gizli kapaklı yürütülen uzay görevleri, tehlikeli antrenmanlar... İki arkadaş kendilerini gizemli bir maceranın içinde buluyor.

        Lucy Hawking (Doğan Egmont)

        *

        Lars Çok Komik

        Ortaokuldaki öğrenciler okula yeni başlayanlara rehberlik yapmaktadır. Amanda da yaz tatilinden sonra birinci sınıf kaynaştırma öğrencilerinden birinin rehberi olmayı dört gözle bekler. Ancak o yıl kendi sınıfına Lars adında Down Sendromlu bir çocuk gelir. Amanda’ya birinci sınıflardan biri yerine, kendi yaşıtı Lars’ı kaynaştırma görevi verilir. Lars, Amanda’nın hayatında önemli etkilerde bulunmaya başlar…

        Iben Akerlie (Sola Unitas)

        Diğer Yazılar