Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başrollerinde Morgan Freeman, Tommy Lee Jones ve Rene Russo’nun oynadığı komedi filmi “Daha Yeni Başladık” (Just Getting Started), emeklilerin yaşadığı bir tatil beldesinde geçiyor

        RON Shelton, senaryosunu yazıp yönettiği “Boğa Takımı” (Bull Durham -1988), “Beyazlar Beceremez” (White Men Can’t Jump-1994) gibi hoş ve ilgiye değer filmlerle başlamıştı sinemaya ama gerisini getiremedi. Özellikle 2003'teki “Hollywood Homicide”ın gişede yaşadığı başarısızlığın ardından uzun süre sessiz kaldı. “Daha Yeni Başladık” ise Shelton’ın dönüş filmi...

        Hikâye, “emekli cenneti” olarak tanımlanabilecek Villa Capri adlı bir tatil tesisinde geçiyor. Villa Capri’nin müdürü Duke Driver’ın (Morgan Freeman) gizemli bir geçmişe sahip olduğunu, filmin ilk sahnesinde, asabi Delilah’nın (Jane Seymour) onun için verdiği ölüm emrinden anlıyoruz. Onu öldürmek için gönderilen kişinin kimliği ise finale kadar saklanıyor. Ama bütün filmin “Tetikçi kim?” sorusuyla şekillendiği söylenemez. Asıl mesele, Duke ile Villa Capri’nin yeni müşterisi Leo (Tommy Lee Jones) arasındaki rekabet... Leo gelene kadar, Duke kadınlar arasında popüler, pokerde yenilmez bir isim. Villa Capri’nin yeni sakini yalnız ve havalı Suzie (Rene Russo) ise rekabeti bir üst boyuta taşıyor.

        BENZİNİ ÇABUK BİTİYOR

        Filmin en eğlenceli yanı, 81 yaşındaki Freeman’ın oynadığı Duke ile 72’lik Jones’un canlandırdığı Leo’nun iki ergen gibi rekabet etmesi... Özellikle Duke, hiç büyümeyen, olgunlaşmayan çocuk ruhlu bir erkek. Leo ise daha olgun... İki karakter arasındaki rekabet komik sahnelere vesile olsa da bir yerden sonra filmin benzini bitiyor. Hatta sondaki kaçıp kovalamacalar, her şeyi daha da hafifleştirip, önemsizleştiriyor.

        “Daha Yeni Başladık” ABD gişelerinde tam bir hayal kırıklığı yaşadı. İlgi görmemesini, kadrosundaki eski kuşak oyunculara bağlayanlar çıkabilir ama “Cehennem Melekleri” nin seri haline geldiği, 60’ını, 70’ini geçmiş birçok oyuncunun başrollerden vazgeçmediği günümüz sineması için geçerli bir gerekçe değil bu... Hatta filmin en iyi yanının oyuncu kadrosu olduğu söylenebilir. Karizmatik rollerde tanıdığımız Freeman’ı serseri ruhlu Duke’da izlemek bir yana Glenne Headly, Elizabeth Ashley ya da Jane Seymour gibi oyuncuları görmek de ayrı bir keyif.

        Kaldı ki, insanın damağında kötü tat bırakan filmlerden değil “Daha Yeni Başladık”.

        Hatta ilk bölümünde eğlenceli olduğu da söylenebilir. Oyuncularının hatrına seyredilebilir...

        Filmin Notu: 5

        Diğer Yazılar