Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye bir süredir sondaj çalışmalarını yaptığı Trakya açıklarındaki Tuna-1 ve Kıyıköy'de önemli doğalgaz yatağına rastladı.

        Konuyla ilgili uzmanların aktardığına göre, Karadeniz Ereğlisi açıklarında bulunan Fatih Sondaj Gemisi, 15 Temmuz tarihinden bu yana Tuna-1 adı verilen bölgede sondaj faaliyetini sürdürüyordu.

        Uzmanların verdiği bilgiye göre Tuna-1 bölgesinde "iyi nitelikte" doğalgaza rastlanırken, bir başka müjdeli haber de yine Karadeniz’den geldi.

        Tuna Nehri'nin çıkış ağzını oluşturan Kırklareli'nin Kıyıköy bölgesinin açıklarında da bir başka rezerve rastlandı.

        Nitekim Bloomberg News haberini, "konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa dayandırdı" ve "Türkiye Karadeniz’de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğalgaz" diye yazdı.

        Bloomberg haberini, "İki yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cuma günü kamuoyu ile yeni bir müjdeli haberi paylaşacaklarını' belirtmesinin ardından konuştu" diye sürdürdü.

        Benzer iddiayı Euronews da "Akdeniz'de doğalgaz bulundu" diye duyurdu.

        Euronews bulunan yerin aslında Akdeniz olduğunu ileri sürürken, iddiasına gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarını gösterdi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının, “Gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini” belirttikleri bilgisine haberinde yer verdi.

        REKLAM

        Ancak dün konuştuğum TPAO yetkilileri doğalgaza Tuna-1 ve Kıyıköy'deki sondaj çalışmaları sonucunda ulaşıldığını açıkladı.

        Türkiye Karadeniz’de çok uzun yıllar hidrokarbon yatakları arayışını sürdürmüş, bir süre önce de Trabzon limanında bulunan Fatih sondaj gemisi Tuna-1 sahasına hareket ederek sondaja başlamıştı.

        Yetkililerin aktardığına göre bulunan doğalgaz rezervi sevindirici boyutta…

        Diğer Yazılar