Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mekke’ye, özellikle de Beytullah’ın etrafına bilimkurgu filimlerini andıran bir kimlik verilmesine çalışılıyor ve devâsâ gökdelenler dikiliyordu. Allah’ın evi , projenin tamamlanmasından sonra gökdelenlerin arasına sıkışıp kalmış ufacık bir nokta haline gelecekti.

        Fotoğrafı yayınlamamdan sonra çok sayıda e-mail ve yorum aldım. Bütün bunlar ve gazetelerle internet sitelerinin yazımdan yapmış oldukları iktibaslar, Kâbe-i Muazzama konusundaki hassasiyetimizi gösteriyordu.

        Şimdi, sözünü ettiğim Yeni Mekke Projesi’nin hayata geçirilmesi için Kâbe’nin etrafında başlatılan tuhaflıkların fotoğraflarını yayınlıyorum. İlk sırada, daha önce de yayınlamış olduğum ve projenin tamamlanmasından sonra Mekke ile Kâbe’nin ne hâle geleceğini gösteren maketin resmi var. Diğer fotoğraflar ise, Suudi Arabistan’daki okuyucularım tarafından bu hafta içerisinde inşaat alanlarında çekildi ve yayınlamam için bana ulaştırıldı. Kendilerine zahmetleri için teşekkür ederim.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Gördüğünüz bu fotoğraflar sizi hiç şaşırtmasın. Burası uzak bir diyarda paranın verdiği şımarıklıkla yoktan vâredilmeye çalışılan gösteriş maksatlı bir gökdelenler şehrinin inşaatı değil, Mekke-i Mükerreme’nin tam göbeğidir. Vinçlerin ve beton kalıplarının arasında sıkışmış küçük kuleler ise Kâbe’yi çevreleyen Harem-i Şerif’in minareleridir ve onların gerisinde de Beytullah vardır!

        Merak edenler için, projenin sahibini de söyleyeyim: Ülkenin kurucusu olan ve memlekete ismini veren Kral Saud’un ismini taşıyan “Kral Saud Vakfı”... Kral Saud, şimdiki Kral Abdullah’ın babasıdır ve vakfın başında da bizzat majesteleri Kral Abdullah vardır!

        Diğer Yazılar