Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Peşinen söyleyeyim: Bayram arefesinde böyle irkitici ve sinir bozucu bir yazı yazmak istemezdim ama mecburum.

        Suudi yönetiminin Kâbe ve çevresine içerisinde kutsallıktan eser bulunmayan şımarık bir görüntü verecek olan “Yeni Mekke Projesi”nden geçtiğimiz günlerde sözetmiş, Beytullah’ın bu projenin hayata geçmesinden sonra gökdelenler arasında nasıl ufacık bir nokta halini alacağını gösteren maketin ve başlayan inşaatın fotoğraflarını yayınlamıştım.

        Kutsal topraklara paranın gücünden kaynaklanan bir “Suudi kimliği” verme çabasının Mekke ile sınırlı olmadığını, Suudi Arabistan’daki okuyucularımın gönderdikleri yeni fotoğraflar sayesinde öğrendim. Meğerse sadece Kâbe-i Muazzama değil, Hazreti Muhammed’in Medine’deki türbesi de, bir diğer projenin uygulamaya konmasıyla gökdelenlerin arasında görünmez hâle getirilecekmiş!

        Şimdi yayınladığım bu yeni resimler, Suudi yönetiminin Medine’de hayata geçirmeye başladığı son projenin maketine ait fotoğraflardır. Daire şeklinde dizilen ve gökleri tırmalayan dev kulelerin tam ortasındaki cılız minarelerin arasındaki yapı, Hazreti Muhammed’in “Ravza-i Mutahhare” diye bilinen türbesidir. Ravza-i Mutahhare, projenin tamamlanmasından sonra, bilimkurgu filimlerinden fırlamış bir gökdelenler güruhunun ortasında minnacık bir beyaz nokta hâlini alacaktır. Aynen, Mekke’deki projenin hayata geçmesinden sonra Kâbe’nin de ufak bir nokta halinde görünecek olması gibi...

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Medine-i Münevvere’nin yakın bir gelecekteki hâlini gösteren bu fotoğrafları iyice seyredin ve yorumunuzu yapın. Ama, bundan 90 sene öncesinde kalan acı bir hatıramızı da lutfen unutmayın: Çok yakında parası olanın artık metrelerce tepeden bakabileceği Mescid-i Nebevi’yi, yani Hazreti Muhammed’in türbesini, Medine’deki birliklerimizin son kumandanı olan rahmetli Fahreddin Paşa’nın, Birinci Dünya Savaşı’nın sonlarında Bedeviler’e karşı askerleriyle beraber aylarca çekirge yiyerek müdafaa etmiş olmasını!

        muratbardakci@haberturk.com

        Diğer Yazılar