Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitingini izlemek üzere davetliydim.

        Dün yazı günüm olmadığı için izlenimlerimi aktaramadım.

        Şehre bir gün öncesinden gelerek biraz dolaşıp özellikle esnafla sohbet etmeyi tercih ettim. Kayseri, gerçekten özel dengeleri olan bir şehir. Şöhretini haklı çıkaran özellikleriyle, ekonomiye dair ülke genelinden daha farklı kareler sunuyor.

        Kayseri’de de elbette insanlar hayat pahalılığından şikayetçi. Ancak şehrin ticari hareketliliği, güçlü esnaf geleneği ve gerçekten örnek alınacak düzeydeki dayanışması, bu sıkıntıların daha hafif hissedilmesini sağlıyor.

        Siyasete ilgileri ve takipleri olağanüstü yüksek. Adım attığım her esnaf bir yandan izzet ikram telaşındayken, araya peş peşe sorular sıkıştırmayı da ihmal etmiyor.

        Cumartesi sabah itibarıyla miting öncesinde İstanbul’dan gelen diğer meslektaşlarımla şehir merkezini gezme imkanımız oldu.

        Çok net bir izlenimim var öncelikle. Az önce ifade ettiğim ticari geleneğin de etkisiyle Kayserili bir an önce seçimlerin sonuçlanıp Türkiye’nin yoluna devam etmesini istiyor. Yılın belli bir bölümünü Almanya’da, diğerini Kayseri’de geçiren bir vatandaşımızdan şöyle bir not aktarayım:

        “Kayseri kendi dinamikleriyle yoluna devam eden, ağlayıp sızlamayan bir şehir. Bu dinamizmi Avrupa’da göremezsiniz. Ancak neredeyse bir-iki yıldır devam eden seçim tartışmaları buralarda da bıkkınlık oluşturuyor. Bir an önce seçimler tamamlansın, üretelim, hep birlikte kazanalım ve ülkeye katkımız olsun derdindeler.”

        Millet İttifakı üzerinden devam eden HDP tartışmalarının Kayseri’de seçmenin gündeminde ciddi bir yer bulduğunu ve muhafazakar-milliyetçi dokusu son derece güçlü olan şehirde önemli sonuçlar üreteceğini de bir başka not olarak kaydedelim.

        AKAR’A BÜYÜK İLGİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’deki konuşmasında meydandaki kalabalığı 135 bin olarak verdi. Açıkçası meydan tıklım tıklım doluydu, meydana bağlanan hemen tüm caddelerde de büyük bir kalabalık vardı.

        Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hızlı diyalog kuran sıcakkanlı bir siyasetçi. “Kayseri’de AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı'nın kaybı olur mu?” sorumuza “Burası Kayseri, şu meydana bir bakın. Kayıp değil, kazanç olacak inşallah” cevabını veriyor.

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, konuşmasına başlar başlamaz meydandan çok büyük ilgi gördüğünü de bir not olarak aktarayım.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uzun yıllardır pek çok şehirde, mitinglerde takip etme imkanım oldu. Meydanlarla kurduğu doğal ilişki, muhaliflerinin bile kabul ettiği bir gerçek. Dahası kalabalık ne kadar coşkulu ise artan bir enerjiyle hitap ediyor kitlelere. Kayseri’de de o alışverişi gözlemledim.

        Meslektaşlarımla biraz da beklemediğimiz sıcağın etkisiyle yorgun düşmüşken, Cumhurbaşkanı aynı tempoda Mersin mitingine katılmak üzere yola çıktı.

        Davet edilmemizden mitingi takip etmemize kadar İletişim Başkanlığı ekibinin her adımda bize eşlik ettiğini, doğrudan ya da dijital ortamda ihtiyacımız olan bilgi akışını da hızla sağladığını ifade etmek istiyorum.

        MEYDANLAR KİMİ HAKLI ÇIKARACAK?

        Kayseri’den sonra dünkü İstanbul mitingini bizzat izleyecek takat bulamadım kendimde. Ancak hem ekranlardan gördüğüm manzara hem de parti yetkililerinden aldığım geri dönüşlere bakarak şunları söyleyebilirim.

        AK Parti, özellikle İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte İstanbul’da yeni bir enerji yakaladı. Bu durum özellikle son bir yıldır hissediliyor. 2019’da kaybedilen büyükşehir seçimlerinin ardından, İstanbul’da yeniden çıkışa geçmek için yapılan hamleler, dünkü büyük mitingde karşılık bulmuş görünüyor.

        Doldurması güç ve riskli olan büyük bir meydanda böyle bir kalabalığı organize etmek, kuşkusuz son bir haftaya girerken psikolojik açıdan önemli bir katkı AK Parti için. Mitingler her şeyi gösterir mi, elbette hayır. Ancak bu meydanların dilini ve nabzını ölçen siyasetçilerin başında Erdoğan geliyor ve dünkü manzaradan hayli memnun olduğunu ifade etti kurmayları.

        Bakalım meydanlar kimi haklı çıkaracak, kimi hayal kırıklığına uğratacak.

        Son hafta…

        Diğer Yazılar