Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAFTANIN ALBÜMÜ

        Eski popülaritesini korumakta zorluk çeken büyük yıldızların yerini genç isimler almaya başladı ufaktan. Tamam, bugün çok büyük kitleleri yok ama seven de tam seviyor bu genç yıldızları. Bugün piyasaya çıkan isimlerden hangileri rüzgâra dönüşecek bunu göreceğiz. Kendi adıma elektronik dans müziğinin daha çok desteklenmesi gerektiğine inanıyor, bu yüzden bu ara Onyedi grubuna takılıyorum. ‘Kalbime Attım Gitti’ adlı ilk single’ları geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan ikili, Bedük önderliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Bedük’ün Maslak’taki stüdyosunu üs olarak belirleyen ekip, sürekli yeni müzik paylaşımlarında bulunuyor. Solist Ateş Atilla ve altyapı canavarı Eren Bardak eğitimli müzisyenlerden olduğu için bariz olarak farklılar tabii. Single’daki ikinci şarkı Tarkan’ın meşhur ‘Kır Zincirlerini’. 1998 doğumlu gruptan bir yaş büyük olan şarkı onlara eminim iyi gelecektir. Türk pop yıldızlarının hemen hepsi gibi “Şarkım iki günde 2 milyon dinlendi” benzeri suni gündem peşinde olmayan, organik büyüyen, gençlerin anlayabileceği türden müzik yapan bir grup. Dünya gençliği ne dinliyorsa Onyedi’de bir karşılığı var!

        POP HABER

        TARKAN’A SEKSİ ŞARKI: Tabii ki beklenen oldu ve Tarkan albümünün yarısını çöpe attı! Yaz başı çıkan ‘Cuppa’nın demode düşkünleri ve ağır Tarkan fanları haricinde beğenilmemesi üzerine yeni albümünü makaslayan Tarkan, şu sıralar ‘seksi şarkı’ peşindeymiş. Bu demektir ki Tarkan’n albümünün elimize ulaşmasına en az altı ay var. Oysa böyle bir dönemde çok ihtiyacımız vardı onun şarkılarına. Maxi single yapıp en azından 4-5 şarkıyı ortaya çıkarsa bari.

        SEZEN AKSU’YA ANİ- MASYON:Sezen Aksu’nun yeni albümü ‘Biraz Pop Biraz Sezen’in görsel kısmında da kendini aştığını gördük, çok da sevdik. ‘Şehrazat Manifesto’nun çok beğenilmesi üzerine animasyon bir klip üzerinde çalışmaya başlayan Aksu’nun ekibi şu sıralar harıl harıl çalışıyormuş. Hazır fıstık gibi olmuşken klibinde kendi oynasaydı keşke, insan özlüyor. Ayrı- ca, canavar gibi bir albüm ortaya çıkmışken, kendisini canlı canlı dinleyemeyecek miyiz yani?

        REİNA'NIN AKIBETİ

        Ali Ünal’ın Esin Övet’le yaptığı röportajından öğrendik ki Reina açılmıyor. Korkunç olayın gerçekleştiği dönemde mekân sahipleri çok eleştirilmiş, “Eğlenmeye gelen insanların güvenliğini sağlayamıyorsanız açmayın bir daha” diyenler bile olmuştu. Hoş ne yapacaklardı, küçük çaplı bir ordu mu kurmaları gerekiyordu anlayamıyorum. Neyse, bu röportaj sayesinde aydınlanmamış nokta kalmamış. Ali Ünal duygusal davranıp o kadar kişinin gözleri önünde öldürüldüğü yerde bir daha eğlence olamayacağını söylemiş. Şimdi bunun tam tersini savunup “Onların amacı bu, yıldırmak... Susmamalıyız” diye ortaya dökülenler olacaktır. Ama söylenmeden önce (Allah korusun) gözlerinizin önünde müşterilerinizin ve çalışanlarınızın katledildiğini bir hayal edin! Ali Bey’i hiç de haksız bulmuyorum.

        CANLI YAYIN ŞİZOFRENİSİ

        Instagram sosyal hayatımıza yeni bir soluk getirip kullanıcılarına canlı yayın olanağı sundu. Neler dönüyor o dünyada diye yayınları takip ettim sürekli. Sosyal medyadan aldığı beğeniyle kendini popstar zannetmeye başlayan kitle almış eline telefonunu, uzanmış yatağına ‘hayran’ sorularını cevaplıyor. İzleyenlerin de bir işi yok herhalde, dakikalar boyu yayın yapan kişinin geyiğini dinliyor. Eline telefon alıp saatlerce hiç tanımadığın kişilerle konuş- mak bana biraz şizofrence geliyor ama şimdi moda bu. En fenası da canlı yayın yaptığı kişileri yarıştıran tipler. Eskiden marka çanta ya da tektaş büyüklüğü konusunda yarışanlar, şimdi izleyici rakamları ile hava atıyor. Ne mutlu hava atacak bir mecra daha bulmuş olanlara...

        Diğer Yazılar