Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SILA'NIN yeni single’ı ‘Muhbir’i dinler dinlemez “Eee Mabel nerede?” diye bir soru yükseliyor aklınızdan. Tamam şarkıyı birlikte yazdılar ama neden ilk olarak birlikte söyledikleri versiyon piyasaya sürüldü o zaman? Pazarlama açısından ortada bir mânâsızlık kol gezse de Sıla yeniden efkâr bastıran, kadeh doldurtan şarkılarından biriyle aramızda. Onun söylediği bir şarkıya yorum yapmak “Buldun da bunuyorsun” diye nitelendirilse de kafam karıştı, albümü bekleyelim diyorum.

        Manuş Baba için yerli indie müziği yaptığına dair söylentiler çıksa da, bana Ezginin Günlüğü tadını hatırlattı açıkçası. E dibine kadar arabesk yapan Erkin Koray’ın rock’çı ilan edildiği ülkemizde şaşılacak bir durum olmamalı bu. Kaldı ki ‘Eteği Belinde’ isimli şarkısıyla kendisinin böyle bir iddiası olduğunu zannetmiyorum. Ahmet Can Tekin’in çektiği klipteki Robin Hood ile Şirin Baba arası tavırlarını fazla sempatik bulduğum Manuş Baba, müziğe tatlı bir soluk getirdi.

        Serdar Ortaç eskiden “5 dakikada şarkı yapabiliyorum” gibi açıklamalarda bulunuyordu ya, son şarkısı ‘Cımbız’a bakınca anlıyoruz ki üretim hadisesini 30 saniyeye indirmiş olmalı. Allah’tan eskisi gibi her yerde Serdar Ortaç şarkılarına maruz kalmıyoruz yoksa bu şarkıyla birlikte kendisine dava açma hakkımız doğabilirdi.

        Aslı İnandık istilası

        Şu ara SHOW TV’deki ‘Güldür Güldür Show’da katıla katıla güldüğümüz Aslı İnandık ile benim tanışmam önceki moda haftalarından birine denk geliyor.

        Deniz-Beg Berdan’ın projesi için kaydettiği videoları görüp kahkahayı bastığımı hatırlıyorum. Sonra ne olduysa bir ara izini kaybettim ama kendisinin sosyal medya hesaplarının hastası olarak birlikteliğimize devam ediyoruz.

        Hani videoları ayrı, hikâyeleri ayrı güzel. Sürekli karşılaştığımız o ‘bir kaşık suda boğulacak’ insan tipleriyle o kadar akıllıca dalgasını geçiyor ki etkilenmemek mümkün değil. Oldu da kaçırdıysanız önce ‘asliinandik’ olan hesabındaki birkaç videoya bakın, sonra zaten hastası olup ‘Güldür Güldür Show’u bekleyeceksiniz.

        Kedi al, derdin geçsin!

        YILLARDIR köşemde kedili evde yaşamanın kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini yazıp durdum. Bu yüzden kedi mırlamasının olumlu etkilerinin bu tip sorunlara iyi geldiği bilimsel açıklamalarını da bünyesinde bulunduran Tarkan Kaynar’ın ‘Kediatri’ kitabıyla karşılaşınca bir ayrı sevindim.

        Hayvan aktivisti ve gazeteci Kaynar, uzun süre kedilerin hastalıklara karşı iyileştirici etkileri üzerine yazılmış kitapları ve tez çalışmalarını inceleyerek bu bilgileri ‘Kediatri’de toplamış. Kedilerin stresi diğer hayvanlara oranla 3 kat daha fazla ortadan kaldırması, kanser hastalarına moral destekleri ve sundukları diğer tedavi çeşitleri için sizi bu kedili kitaba alalım.

        Diğer Yazılar