Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇTİĞİMİZ hafta içinde ortalığı karıştıran ünlülerin başında yine Aleyna Tilki geliyordu. Ama Aleyna’nın gündeme gelme sebebi ablaları gibi değil, birilerine laf atıp gündem yakalama hikâyesinin bayat olduğunu daha bu yaşta öğrenmiş. Onun gündeme gelme sebebi kışkırtıcı, uyarıcı söylemler ve eylemler. Son olarak doğallığına laf edenlere, onu sansürlemeye kalkanlara ithafen sadece göğüs ucunun gözüktüğü bir sanat eserini paylaşıp dikleşti! Anlatmak istediği noktaya dikkat çekmek için daha iyi bir yol seçemezdi. Sanatçı denilen kesimin tek işi konser verip birbiriyle dalaşmak değil, asıl önemlisi kafa açıcı olmaları, yenilik peşinde koşmaları. Aleyna’nın söylemlerini duydukça insan, yaz için piyasaya süreceği şarkılarını merak etmekten alıkoyamıyor kendini.

        *******

        ‘Öykü değil mi o?’

        26 yıldır süregelen ve bugüne kadar Bahar Korçan, Gül Ağış, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Kadir Kılıç gibi birçok önemli tasarımcıyı moda dünyasına kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında bu sene de biraz hayalperest biraz da yenilikçi gençler yarıştı. Ödül seremonisine geçilince her ödül vermeye çıkanın “Sayın Bakanım, değerli jüri üyeleri, çok değerli basın mensupları, sevgili konuklar vs.” şeklinde söze başlaması fena halde sıksa da güzel bir organizasyondu. Birincilik ödülünü almak üzere tüm gözler Ezgi Karayel’e çevrildiğinde kendisini Öykü Karayel’in ikiz kardeşi olduğunu bilmeyenler normal olarak “Bu kız oyuncu değil miydi yahu” diye bir kafa karışıklığı yaşadı. Bakalım Ezgi’nin önümüzdeki sezon MBFWI’deki kreasyonu nasıl olacak?

        *******

        OLAN BİTEN

        * Nükhet Duru yazı karşılamak için yola çıkıp kendini yenilemek amacıyla insanı zorlayan Latin ezgili bir şarkıyla geri döndü. Mavi Düşler adındaki şarkının aranjesi Cem İyibardakçı’ya ait. Şarkıdaki Nükhet Duru enerjisine günümüzün yükselen stand up’çılarından Kaan Sekban eşlik ediyor. Nükhet Duru kendini yenileme konusunu oldukça iyi çözmüş.

        * Baran Bayraktar’dan gelen yeni klip ‘Zaman Aşımı’, niyeti içimizi ısıtmak olan şarkılardan. Geçen sene bu zamanlarda yaptığımız tatil sırasında şarkının demosunu dinleten İsra Gülümser, bütün yaz birbirimize şarkının sözlerindeki “Dıt Dıt Dıt Dıt” tekrarlamasını yapmamızı sağlamıştı. Şarkının Bedük tarafından yapılan düzenlemesi bambaşka olmuş tabii. Yaz için piyasaya sürülmesi düşünülen deeperise remix’i merak uyandırıyor.

        * Ziynet Sali uzun süredir kabullenmiş, üzgün tavırlı şarkılarıyla biraz tekrara düşmüştü ki “Yıkıp indireyim mi bu memleketi sen evet deyince” gibi sözler içeren savaşçı ruhlu bir şarkıyla geri döndü. Gücünü Sezen Aksu’dan alan şarkı Ziynet’e çok yakışmış. Düşük tempolu şarkılar iyi hoş da yaz mevsimine girerken insanın canı hareket istiyor.

        Diğer Yazılar