Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malum, Covid-19 pandemisi nedeniyle futbol dünyasında aksiyon bıçak gibi kesildi. Sadece müsabakalar açısından değil, transfer ve gelecek planlaması açısından da...

        Fenerbahçe'nin teknik adam arayışında olduğu bilinen bir gerçek. Ancak o arayış da şu günlerde sekteye uğramış durumda. Benim önerim belliydi, dile getirmiştim: Daum, sportif direktör ya da scout şefi, Okan Buruk hoca.. Ya da yine Daum ve Erol Bulut.. Bu önerilerimi kaleme aldım zaten. Lakin Daum'un durumu nedir ve aslen çalışmaya sıcak bakıyor mu? Bununla ilgili aldığım istihbarat bu yazının konusu..

        Efendim, başkan Ali Koç ile Daum, Köln Fenerbahçeliler Derneği vasıtası ile uzun bir süredensonra bir araya gelme imkanı bulmuş. Alman hocanın Fenerbahçe'deki 2. döneminde birlikte çalışan ikilinin, o dönemden bu yana ara ara iletişimi sürmekteymiş. Peki bu diyaloğun ötesinde 66 yaşındaki Alman hocanın planı neydi acaba.. Kaynağımın anlattıkları şöyle;

        • 2.5 yıl sözleşme yaparız. Bu yılın kalan 8 lig maçı ve kupa maçı için hiç ücret istemem. Ancak kupayı alırsak yahut takım Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde ederse prim alırım.

        • Yanıma, geleceğin en iyilerinden biri olabilecek genç bir Alman teknik direktör alır, kendisiyle gelirim. 2 yıl sonra istenirse görevi ona bırakırım.

        • Hali hazırda Leverkusen scout ekibinde analist olan oğlum Marcel Daum'u da ekibe katarım. Hem onun hem kendimin scouting'i ile Fenerbahçe'ye Brezilya'dan ve Avrupa'dan yeni oyuncular kazandırırım.

        • Görev sürem olan 2 yılın en az birinde şampiyon yapar sonra ya sportif direktör ya scout ekibi şefi olarak kulübe hizmete devam eder, kulübe oyuncu kazandırmayı sürdürürüm.

        Alman hocanın söyledikleri bunlar. Başkan Koç'un da bu durumdan haberdar olduğunu öğrendim. Hiç bir teknik adamla kesin bir anlaşma olmadığı gibi Daum ile de yok. Ancak kendisinin ifadeleri ve vaatleri bunlar. Mayıs ayı ortalarında Fenerbahçe'nin yeni teknik adamının profili ortaya çıkmaya başlar.

        Diğer Yazılar