Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatayspor, Antalyaspor'u 6-0 yendi, o günden beri Antalya 2 gol yemedi ve hiç yenilmedi. Bu bilgi bize bir veri veriyor.

        Nedir o veri: "Antalya'dan gol yemeyelim. 1 gol atabiliriz." Antalya'dan nasıl gol yemezsiniz? Düşük tempo ile oynayarak ve kontra fırsatı vermemeye çalışarak. Erol Bulut da maç öncesi "sabırlı oynayacağız" diyerek rakibi analiz ettiklerini söyledi.

        Ama Tisserand, rakibe asist yaptı; Fredy de golü attı. Zaten çok zor açılan ve gol atması son derece zor bir rakibe karşı 1-0 geri düşüldü. Hakem Ümit Öztürk ve VAR hakemi Volkan Bayarslan, Novak'ın Amilton'a yaptığı yüzde 100 penaltıyı çalamadı.

        O penaltı çalınsa ve gol olsa skor 2-0'a gelecekti. 2. devrede Veysel-Altay pozisyonunu sadece 1 açıdan ve 1 tekrar ile görebildik. O pozisyonda da penaltı çalınabilirdi VAR'dan.

        Ümit Öztürk, son dakikalarda bir de Pelkas'a penaltı çaldı ama VAR hakemi Bayarslan, 2 kez Antalya lehine çağırmadığı hakemi bu kez ekrana çağırdı. Öztürk de Pelkas'ın topu elle kontrol ettiğini gerekçe göstererek penaltıyı iptal etti.

        El var mıydı bir türlü anlamadım. Top önce ele gelmiyordu ki.. Penaltı tartışılabilir ama iptal kararı ve gerekçesi saçmaydı.

        Gökdeniz - Doğukan ve Podolski ile kaçırılan goller olsa Antalya kazanırdı.

        Öte yandan F.Bahçe Cisse ile 2 tane net pozisyon harcadı. Fenerbahçe, hakemin Antalya lehine en az 1 penaltı çalmadığı maçta dahi kazanamıyorsa; pozisyon üretemiyorsa; iç sahada bir sürü puan kaybediyorsa bunun temel sebebi Bulut'un yapısı itibariyle Anadolu takımı hocası zihniyetinde olması.

        REKLAM

        Başakşehir'de yardımcı hocalık yaptığı dönem de dahil, Malatya ve Alanya'da hep "Topu rakibe bırakıp, geçiş oyunu ile pozisyon bul" mantalitesini deneyimleyen teknik adam, "Hücum etmesi gereken takım" gelince bocaladı.

        Elinde ne kadar hücumcu varsa içeri atmayı pozisyon üretme garantisi sanması doğal, çünkü başka türlüsünü bilmiyor. Erol Bulut ile sene sonu getirilecek belki ama olmayacak duaya amin denmez.

        Fenerbahçe'ye 20 takımın 15'i kapan-çık oynayacak. Bu tip rakiplere karşı organizasyon yapmayı bilen, ÇİZİLMİŞ HÜCUM PLANLARI olan şampiyonluk yaşamış hocalar lazım. Ya da o mantaliteye geçebilecek teknik adamlar.

        Gelelim dünya yıldızı Mesut Özil'e. Mesut Özil oynamaz. Mesut takımı 10 kişi oynatıyor.

        En fit durumunda bile üstün fizik gücüne sahip olmayan bu oyuncu bu haliyle hiç oynamaz. Boş kaleye gol atamıyorsan oynamanın da manası yok. Sakatlığı için geçmiş olsun diyorum.

        Futbolda torpil olmuyor. Belözoğlu torpili ile gelen Erol Bulut'un büyük etiket ile gelen Mesut'u torpille oynatması - Samatta'yı kazanmaya çalışırken Thiam'ı kaybetmesi en büyük örnekler.

        Fenerbahçe bir yolunu bulup Samatta'yı elden çıkarmalı. Büyük hayal kırıklığı. Yine de asla ve kat'a büyük takım futbolcusu olmayan Cisse, maçı getirecek pozisyonu atamadıysa bu ismi düşünmenin de manası yok.

        Thiam ve Enner Valencia artık hep oynamalı. Osayi'nin de ancak alan buldukça oynayabilecek bir isim olduğunu kabul etmek lazım.

        Bu puan kaybı ile Galatasaray'ın 3 puan kaybı değerlendirilemedi. Fenerbahçe kalan 13 maçın 11 - 12'sini kazanamazsa şampiyon olamaz.

        Bu teknik heyet kalitesi ile olabilir mi? Onu da başta Ali Koç, F.Bahçe yönetimi düşünsün. Ersun Yanal ve Antalyaspor'u tebrik ederim.

        Diğer Yazılar