Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Maç başladı, İsmail Kartal ifade ettiği gibi 4-2-3-1'li dizilişle sahaya sürdü takımını.

        İnsan takımını her zaman sever. Bazen mutlu, bazen mutsuz olur. Üzülmek de sevinmek de vardır. Ama hep gurur duymak ister. Fenerbahçe, Frankfurt deplasmanındaki golü dışında bir kez daha taraftarına gurur duyulacak bir gol attı. 4 numara (Kim) atak savuşturdu. 8 numara (Zajc) serseri topu 6 numaraya (Crespo) indirdi. O, dikey pas attı. 10 numara (İrfan) kaydı ama ona desteğe gelen 9 numara (Serdar) hemen 11'e (Enner) aktardı. O, içeri çevirdi, atağı başlatan 8; boş koşuyla girdiği ceza sahasında golü attı. 1. sınıf takım golü atıldı. Enner'in asiste dönen pası dışında tüm paslar dikeydi. Benzer bir atakta İrfan, 2.'yi kaçırdı. Devre sonunda Tisserand ve Serdar ile yine goller kaçtı.

        Fenerliler mutluydu. 2. devre Sivas tepki verecekti. Acaba Fener ne yapacaktı? Sivas, Sefa'nın da oyuna girip etkili oynamasıyla üstünlüğü aldı. Burada 2 sorun oluştu. Dönenleri toplamak için Crespo yanına belki bir isim daha eklenebilirdi ya da Sosa daha erken girip pasla tempo düşürülebilirdi. Bunlar olmayınca Vitor Pereira ruhunu gördük. Gittili geldili bir maça dönüştü.

        İsmail Hoca'yı eleştirebileceğim 2 noktası var:

        1- Baskıyı kırmak için 4-3-3'e dönüp Sosa'yı alıp "Biraz pas yapın; tempoyu düşürün" diyebilirdi.

        2- Oyuncuları denemek istemesini anlıyorum. Ama Pelkas'tan bu sene bir şey beklememek lazım. Berisha da ancak ve sadece 4-4-2'ye dönerse Serdar Dursun'un yanında verim alabilir. Bu iki değişiklikle takım iyice çöktü.

        "Geliyorum" diyen gol, Berke'nin yüzde yüzlük hatası ile geldi. Benzerini de yiyordu da bereket direkten döndü. Fenerbahçe taraftarı en başta duygusallığı bırakacak. Berke'den de Pelkas'tan da fayda alamazsın. Seneye kesin 1. kaleci lazım.

        1-1'den sonra maç kaybedilebilirdi. Bu müsabaka sonucu aslında normal sonuçtur.

        F.Bahçe'nin ilk yarıdaki kadrosu Sivas'ı yener. 2. yarıdaki kadrosu kaliteli takımları yenemez. Aradaki farkı teknik adam dokunuşu değiştirebilir. İsmail Kartal Hoca, 5 günlük Antalya kampında 4-2-3-1'ini çalıştıracaktır. Ama "kadro kaliteli" yalanını artık bırakalım. Kadro şişik. Kaliteli değil. Yapılabilirse şimdi bir santrafor transferi iyi olur.

        Hedef kupa olduğundan Sivas beraberliğinin o kadar da önemi yoktur.

        Diğer Yazılar