Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dursun Özbek muhtemelen yeniden Galatasaray Başkanı olacak. Çok zor bir dönemde göreve gelmiş, tam düzlüğe çıkacak dönemindeyken tarihte ilk defa iktidardaki bir başkan olarak seçimi kaybetmişti.

        O dönem yeniden başkanlık ömrünü uzatmak için yaptığı erken seçim hamlesi kendisini koltuğundan etmişti. Kendisiyle son döneminde en kapsamlı röportajı yapan gazeteci olarak Özbek'in planını biliyordum. Emlak Konut ile yapılan anlaşma gereği Riva ve Florya bu devlet kurumuna geçecek, Galatasaray oradan bir bedel alacak üstelik kendisine tahsis edilen Kemerburgaz'daki bir araziye de idman tesislerini taşıyacaktı. Özbek, bu anlaşmadan gelen paranın bir kısmını kırdırdı ve o dönem 750 milyon lira olan banka borcunun yarısını (315 milyon lira) ödemişti. Hedefi Florya'nın satışından gelen parayla da banka borcunun geri kalanını kapatmaktı. Lakin başkanlığı kaybetti.

        Sonrasında Mustafa Cengiz, anlaşmanın Florya kısmını iptal etti. Bu da kamuoyuna "Yuvamıza geri döndük" şeklinde lanse edildi. Daha sonra Burak Elmas seçim döneminde de hemen her aday Florya'nın değerlendirilmesinden söz etti. Başka proje yoktu. Özbek bıraktığında o dönem hesaplarına göre kulübün borcu 180 milyon dolardı. Fakat üzerinden neredeyse 6 yıl geçti. Şimdi Kemerburgaz'a taşınmak da bir maliyet. Hem onu karşılayacak hem de borcun bir kısmını daha ödeyebilecek bir gelir yaratma imkanı var mıdır Florya'da...

        Galatasaray'da tartışma bundan sonra Florya'nın satışı ile ilgili olacaktır. Dursun Özbek ya da başkası, Galatasaray'ın mevcut borç sarmalından kurtaracak 2 mal varlığı var. Florya arazisi ve eski Sami Yen'in yanındaki otel olabilecek bina.. Özbek'i sadece banka anlaşması imzalamış, borç kıskacı altında bir kulüp beklemiyor. Bir yandan da Florya ile ilgili karşıt fikirli Galatasaraylılar'ın yorumları bekliyor. Ya bu proje konusunda geniş bir kesimi ikna edecekler ya da yeni bir yol bulmak zorunda kalacaklar. Hep birlikte göreceğiz.

        Diğer Yazılar