Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aslında bu konuyu geçmiş yıllarda da yazmıştım. Ne yazık ki aynı menajer, Türkiye temsilciliğini aldığı oyuncuyu her kulübümüze öneriyor. Sonra kulüpler 'düşünme' - 'değerlendirme aşamasına geçiyor. Bu esnada bir başka kulüp oyuncunun transferini bitirince de adı "Falancadan filancaya transfer çalımı" oluyor. Aslında hiç yalan yok ortada.

        • Menajer kulüplerle görüşüp "Şu oyuncuyu getirebilirim" diyor mu? Diyor.

        • Kulüpler, doğrudan "ilgilenmiyoruz" yerine "Bir bakalım" diyorlar mı? Diyorlar.

        • Menajer, bazı basın mensubu dostlarına "Şu oyuncum ile bu büyük de o büyük de ilgileniyor" diyor mu? Diyor.

        • Menajerden bilgiyi alan basın mensubu kulübe soruyor mu? Soruyor. Kulüp ne diyor: "Evet teklif ettiler, düşünüyoruz. Hocaya ilettik. İstiyoruz, görüşüyoruz.."

        Yani olayda hiçbir yalan yok. Her şey doğru. Ama bir kulüp futbolcuyla ilgilenmeyebiliyor. Misal Abdülkerim Bardakçı bir transfer çalımı olarak görülebilir. Ama diğer örneklere bakalım:

        • Weghorst, Fenerbahçe'ye de önerildi. Başkan; Jesus'a iletti ve hoca istemedi; oyuncuyu Beşiktaş bitirdi..

        • Trezeguet, F.Bahçe'ye de önerildi; Başkan Koç, Jesus'a iletti, Jesus istemedi; Trabzonspor aldı.

        • Sergio Oliviera F.Bahçe'ye önerildi. F.Bahçe "Bakalım" dedi. Jesus takımı biraz daha gördükten sonra "ihtiyaç yok" dedi. Oyuncu şimdi G.Saray yolunda.

        REKLAM

        • William Carvalho. Hem Fener hem.G.Saray'a önerildi. Her ikisi de ilgileniyor. F.Bahçe teklif de yaptı. Ama daha iyi bir teklif yapan G.Saray alabilir. F.Bahçe rotayı Aaro'ya kırmış gözüküyor. Carvalho iyi futbolcu. Üst seviye oyuncu. Ama 31 yaşına geliyor ve 3+1 yıllık kontrat istiyor. Riskli. Dolayısıyla Fener de G.Saray da vazgeçerse yanlış yapmamış olurlar. Alırlarsa da 2 sene harika bir oyuncuyu yüksek performans ile izleriz.

        Burada çarpıcı 2 nokta var:

        1- Scouting falan yalan.. Ya hoca ister alırsın ya da ihtiyaca göre oyuncu getiren menajere bağımlısın. Daha ben "Şu oyuncuyu istiyorum" diyen bir yönetici görmedim. Ya "hoca istiyor" ya da "hocam elimizde bunlar var" deniyor.

        2- Kulüplerin iletişimleri hala yanlış. Trezeguet'i de Weghorst'u da Jesus'un istemediği biliniyor. Bu gibi açık bilgileri neden saklarlar anlamak mümkün değil. Neden açık iletişim yerine yancılara üflerler onu da anlamıyorum. Bu kapalı tavır en çok müşteri kızıştıran menajerlerin işine geliyor.

        Diğer Yazılar