Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Belli oldu. Jorge Jesus aslen 3'lü olarak sete başlatıyor takımını. Sonra Aaro öne çıkıyor ve orta alana bir kişi eklenmiş oluyor. Alioski katıldığında sol çizgide biraz daha hızlı oynayacaklardır. Bu durumda Ferdi, Zajc'ın başladığı pozisyonda oynayabilir. Jesus'un hücumda da devamlı hareket eden çabuk ve seri oyuncular istediğini Serdar Dursun'u hiç 11 düşünmemesinden Emre Mor-Rossi tercihinden ve Valencia'yı tuttuğundan anlıyoruz. Muhtemelen herkes sağlam ve fit olduğunda şöyle olacak:

        Serdar Aziz, Aaro ve Luan Peres'li geri 3'lü. Osayi sağ Alioski sol kenar. Lincoln/İrfan/MHY ve Zajc/Crespo/Ferdi'den oluşan orta merkez. Önde Rossi'nin yerine Joao Pedro kesin. Emre Mor yerine İrfan olabilir. Hatta Lincoln de.. Bruma'yı da kullanmayı düşünecektir. Santrfor gelirse Valencia da olur. Santrforda yine Plea - Muriel gibi hareketli birini isteyecektir. Yani daha statik isim olan Serdar alternatif olur. Bence Serdar eldekilerin hepsinden iyi. Muriel gelirse başka. Adaşıma tavsiyem sabretmesi ve biraz daha deplase olmayı öğrenmeye çalışması. Gelelim Arda Güler'e. Jesus'un onu kullanması şart.

        Sadece belli bir dakikanın altında süre alırsa 5 milyon Euro'ya elden kaçabilecek bir aseti kaybetmemek adına değil.

        Sadece duygusal bir yaklaşımla "genç oyuncu oynasın" bakış açısı nedeniyle de değil.

        Bu genç adam kadrodaki tüm futbolculardan daha yetenekli olduğundan oynatılmalı. Skora ondan daha yakın biri yok. Joao Pedro ve Arda'nın birlikte kullanıldığı bir sistem daha fazla skor üretir. Jesus'un bunu düşünmesi şart.

        REKLAM

        İyi bir santrfor ile Fenerbahçe sezonu sonuna kadar götürür. Lincoln skorer bir orta alan. Pedro da öyle.. Arda da dahil olur; Muriel - Plea gibi biri alınırsa skor üretme işi kolay olur.

        Bu tur açısından beklenenden kolay bir maç çıkardı takım. Genç kaleci Ertuğrul'a top gelmedi bile. Ama skor 0-0 ve 1-0 iken rakibin ciddi olabilecek ataklarının olduğu da malum. Bilhassa Osayi-Gustavo tarafının zorlandığı malum.

        Emre Mor'un skor bulması kendi adına güzel. Szalai'nin hala adanmış oyunu da.. Zajc'ın satılmaması halinde ilerleyen haftalarda formayı alma ihtimalini de yüksek gördüğümü söylemeliyim.

        Bu sene zor bir yıl. Arada Dünya Kupası olacak ve sonrasında göreceksiniz fiziki düşüşler yaşanacak. Fenerbahçe'nin doğrudan kalite katkısı verecek 15-16 oyuncusunun olması lazım. Santrfor-Pedro ve Arda başta.. Elinden geleni yapacak 4-5 vasat isimle birlikte 20 kişilik verimli bir kadro lazım bu sezona. Bu kriterlerde bir Trabzonspor kadrosu var. Bir de santrfor alınması ve Arda - Zajc - MHY- Crespo gibi değerlerin kaybedilmemesi kaydıyla Fenerbahçe'nin..

        Diğer Yazılar