Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Spor yapmanın tek amacı sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmaktır” diye düşünsek de profesyonel ya da amatör olsa da sporcu bir süre sonra rakibini ya da her zaman eriştiği kendi çıtasını aşmaya çalışıyor.

        Ferdi spor yapan kişi her geçen gün bir öncekinin üzerinde performans göstererek ya kendisini aşmak ya da rakibini geçmek için mücadele veriyor... Bu arada bilinçli ve bu konuda hazırlıklı bir şekilde ya da tesadüf eseri rekorlar da kırılabiliyor.

        Tenis sporunda da kırılmış bazı ilginç rekorları siz dostlarımla paylaşmak istiyorum.

        EN HIZLI SERVİS...

        Bildiğiniz gibi profesyonel oyuncu için servis oldukça etkili bir silahtır. Seyretmekte olduğumuz Grand Slam turnuvalarında hemen tüm oyuncuların birinci servisleri 200 km’nin üzerinde gerçekleşmektedir.

        Bugüne kadar gerçekleşmiş en hızlı servis 13 mayıs 2012 de Güney Kore’de Busan şehrinde oynanmış olan ATP Challenger turnuvasında oynanmış olan bir maçta Avustralyalı tenisçi Samuel Groth’a aittir. Servisin hızı 263 km/saat olup dünya rekoru kırılmıştır.

        Bundan önceki dünya servis hız rekorları şöyle idi;

        - Ivo Karlovıc 2011 Davıs Cup 251 km.

        - Andy Roddıc 2004 Davıs Cup 249 km.

        - Roscoe Tanner 1978 Palm Sprıngs 246 km.

        - Andy Roddıc 2004 queen’s Club 246 km.

        Bayanlarda ise Tokyo kentinde düzenlenmiş olan TORAY PAN PASİFİC açık turnuvasında 209 km/saat hızla servis atmış olan ABD li Venus Williams’a aittir. Ancak bu rekor hız ölçen radar cihazının resmi sponsora ait olmadığından dolayı WTA tarafından onaylanmadı.

        Gayri resmi olsa da gerçeği değiştiremeyiz.

        Zaten daha önceki rekorda 207.6 km. ile yine kendisine ait idi.

        EN UZUN MAÇ...

        Bugüne kadar oynanmış en uzun tenis maçı Wimbledon Turnuvasında gerçekleşmiştir. Fransız Nıcholas Mahut ile oynayan ABD li John Isner’in maçı tam 11 saat 5 dakika sürdü.

        22 haziran 2010 salı günü saat 20:13’te başlayan maça aynı gün 23:07 de hava karardığı için ara verildi,

        Ertesi gün 16:05’te kaldığı yerden başlayan maça saat 23:10 da skor 59-59 iken ikinci ara verildi,

        24 haziranda 17:48’de üçüncü kez başlayan maç 18:48’de sona erdiğinde dünya rekoru çoktan kırılmıştı. Sonucu 70/68 biten maçın galibi ABD li John Isner’di ve sonunda maçın kule hakemi Muhammed Yahyani’ye ve her iki oyuncuya da özel ödül verildi.

        - Olimpiyat karşılaşmalarında kırılmış olan en uzun rekorda ise maç bu kadar fazla sürmüyor.

        - Londra Olimpiyatlarında Erkekler 2. tur mücadelesinde Fransız Tsonga, Kanadalı Raonıc’i 3 saat 57 dk. süren maç sonunda mağlup etmişti. Bu da olimpiyat tarihinin en uzun maçıdır.

        - Daha önceki rekor ise 2004 yılında 3 saat 25 dk. İle Atina olimpiyatların da kırılmıştı.

        EN UZUN RALLİ..

        Almanya!da Bayreuth kentinde Frank Fuhrmann ve oğlu Dennis toplam 10 saat 12 dk. Süren maçta 51.400. kez hiç durmadan topa vurdular. Bu süre zarfında su ihtiyaçları için sırtlarına çanta, yiyecek ihtiyaçları için ise ceplerine erzak koydular.

        Tabi ki iş bu kadarla bitmiyor. Baba oğul tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için de bez kullandılar.

        Bu şekilde daha önce 25 bin 944 kez topa vurarak kazanmış oldukları rekoru ikiye katlayarak yine kendileri kırdılar.

        TÜRK REKORTMEN...

        Tenis antrenörü, aynı zamanda tenis okulu kurucusu ve sahibi olan Erkan Soysal Almanya’da ünlü tenisçi Marc Kevın Goellner’in 180 km hızla attığı 8 tenis topundan 4 ünü hiç sektirmeden elindeki raketi ile yakalayarak dünya rekoru kırdı.

        Daha önce de 2009 yılında top makinesinden atılan 150 km. hızdaki 10 toptan 3’ünü yakalayarak aynı konuda dünya rekoru kırmıştı.

        Bu da bizim rekorumuz. İlginç değil mi?..

        Diğer Yazılar