Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplumun sinirleri çok gergin. Bunun çokça nedeni var tabii ki ama terör saldırıları en başında geliyor. Her saldırı sonrası, “Bu son olur inşallah!” diyoruz ama olmuyor! Bir yanda devletin en kritik noktalarına dahi sızıntı yapıp çöreklenmiş FETÖ belası, diğer yanda PKK/TAK’lı hainler, öbür tarafta IŞİD ya da diğer adıyla DEAŞ denilen barbarlar ordusu...

        Velhasıl alayı birden Türkiye’ye saldırıp dibe vurdurmak için uğraşıyorlar. Bu ülke kurulduğu günden bu yana hep uğraştı terör illetiyle ama ilk kez herhalde birbirlerinin tam zıddı olan örgütlerin bu zımni konsensüsüyle başa çıkmaya çalışıyor. Allah belalarını versin... Sanki aralarında sözleşmiş gibiler. Bir örgütün bıraktığı yerdeki vahşetin devamını diğeri alıp tamamlıyor. Gün yüzü göstermiyorlar güzel ülkemize.

        Hangisiyle uğraşacağını şaşırdı devletin güvenlik güçleri. Korkunç bir taarruzla karşı karşıyayız ve bu yetmezmiş gibi bir de aklı evvel olduklarından hiç şüphe duymadığım ahmakların sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yüzünden başımıza iş çıkarıyoruz.

        Yeni yıl eğlencesi için Reina’ya giden turistlerin çoğunlukta olduğu katliam dolayısıyla zaten birkaç gündür tüm dünyanın gündemindeydik. Bütün dünya basını manşetlerinden Türkiye’deki bu katliamı yazdı, çizdi, tartıştı! Önceki geceden bu yana da Türkiye’nin dış dünyaya açılan kapısı, en bildik, en popüler havalimanı Atatürk’te meydana gelen başka bir rezalet yüzünden manşetlerdeyiz.

        Barbaros Şansal denilen bir garip insan... Sözüm ona modacıdır kendisi. Öyle bilinirdi yani ama sosyal medya moda olduğundan bu yana vatandaş asıl işi modacılığı bırakıp Twitter’da mesai yapmaya başladı. Yazdıklarıyla dikkat çektikçe daha çok yazdı. Bu arkadaş, iktidara, tabanına ve destekçisi olan medyaya ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerle saldırdıkça popülaritesi arttı. Arttıkça da azdı ve sonunda duvara tosladı!

        Uzatmayayım... Mevzuyu biliyorsunuz işte. Şansal yeni yıl gecesi, yine aynı avam üslup ve kabalıkla Türkiye’de yaşayan milyonlarca insanı ağız dolusu küfürlerle aşağıladığı videosunu yayınladı Twitter’da. Tabii izleyen herkesin de sinirleri bozuldu. Bozulmayacak gibi değildi, zira inanılmaz çirkin ve sevimsiz bir konuşmaydı yaptığı.

        Herkesi, hepimizi, milyonlarca insanı alaya alıyor ve alenen küfrediyordu. Haberimiz bile yoktu, bu video vesileyle öğrendik ki meğerse Şansal, KKTC’de yaşıyormuş uzun zamandır. Türkiye’den çok fazla tepki alınca yaptığı o ahlaksız konuşma nedeniyle KKTC’den sınır dışı edildi. Keşke edilmeseydi. Orada kalsaydı daha iyiydi. Çünkü Türkiye’ye ayak basar basmaz yaşadıkları dolayısıyla zararı yine Türkiye gördü.

        Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu unutan bir grup, Şansal’a akıllarınca kendileri ceza kesmeye kalkıştı. Şansal’ın uluslararası uçuş kurallarına, sivil havacılık kurallarına topyekûn aykırı aprondaki linç edilme görüntüleri anında servis edildi dünyaya. Zaten bin tane belayla uğraşan Türkiye’nin bir de böyle bir rezaletle gündeme gelmesinin hesabı muhakkak sorulmalıdır. Hiç kimsenin, bu ülkede yaşayan milyonlarca insana “Bilmem neyinizde boğulun” diyerek hakaret etme, aşağılama hakkı olmadığı gibi, kendisini devlet yerine koyup bunu diyen birilerine ceza kesmeye de kimsenin hakkı yoktur!

        Şansal söz konusu videoda Türkiye’de adalet ve hukukun olmadığını söyleyip alay ediyordu ya! İşte o linç girişiminde bulunanlar farkında değiller belki ama hem Şansal’ın söylediklerinin altına imza attı, hem de dünya kamuoyunda Türkiye’nin havalimanlarının hiç de güvenilir olmadığı, magandalığın kol gezdiği algısının oluşmasına sebep oldular!

        Yazık! Çok yazık!

        Diğer Yazılar