Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konan DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan yeni bir soruşturmanın önünü açtı.

        “Siyasi ve askeri casusluk” yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konan Gürcan’ın avukatı Yusuf Şahin ile görüştüm. Önümüzdeki hafta tutukluluğa itiraz edeceklerini söyleyen Şahin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının kendilerine kamuoyuna yansıyan fotoğrafları göstermediğini söyledi.

        Görüntülerde Gürcan’ın bir AVM’nin otoparkında yabancı bir diplomattan zarf içinde para aldığı iddia edilmişti. Gürcan’a bu fotoğraf gösterilmeden sadece olay sorulmuş.

        Soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı olduğu için Gürcan’ın ifadesini paylaşmayan avukat Şahin, parti adına görevlendirildiği için Gürcan’ın avukatı olduğunun da altını çizdi.

        Gürcan ile ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı M.A.K.’ın önümüzdeki günlerde soruşturma kapsamını genişleteceği ve yabancı diplomat ve kuruluşlardan “analiz, rapor” başlıklı yazılar yazarak para alan gazeteci ve siyasileri de mercek altına alacağı gelen bilgiler arasında.

        Gazeteci ve siyasilerin yabancı diplomatlara ve yabancı kuruluşlara “rapor-görüş-analiz” adı altında bilgi sattığının ve bunun karşılığında paralar aldığının tespit edildiği, bu kapsamda hareket edenlerle ilgili önümüzdeki süreçte hareketli günler yaşanacağı dillendiriliyor.

        Gazeteci ve siyasilerin belli bir ücret karşılığı yabancı kuruluşlara yazdıkları “rapor-görüş-analiz” konusunda dikkat ettikleri konunun bu yazıların herhangi bir yayın kuruluşunda yayınlanıp yayınlanmadığı olacak. Yani, yabancı diplomatlara veya yabancı sivil toplum örgütlerine Türkiye’ye dair “rapor-görüş-analiz” yazanların, yazdıkları yazıların herhangi bir yerde yayınlanmadan para aldıkları tespit edilirse “siyasi casus” soruşturması açılacak.

        Gazeteci ve siyasilerin yabancı kurum ve kuruluşlardan fon alması da incelenen bir başka konu. Özellikle gazetecilerin yabancı kurumlardan fon almasına “Milli güvenlik sorunu” gözüyle bakan savcılığın, önümüzdeki günlerde düğmeye basacağı dillendirilen bir başka konu…

        Diplomalar da"chek" edilecek

        Diplomalar da"chek" edilecek
        0:00 / 0:00

        Sahte doktor, sahte hakim, sahte savcı, sahte işadamından sonra geçtiğimiz aylarda sahte profesörlük kadrosuna atananla bile karşılaştık.

        Sahte belgelerle profesörlük kadrosuna kadar yükselip, üniversiteye atandığı ortaya çıkınca tutuklanan Zulal Atalay Laçin’in yaptığı “sahtecilik” dudak uçuklattı.

        Üniversite diploması, master ve doktora belgelerinin sahte olduğunu kendisi de itiraf eden Laçin hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmî belgede sahtecilik” suçlarından iddianame hazırlandı.

        Sahte profesörlük belgesi oluşturan Laçin sayesinde yetkililer harekete geçti. Bundan böyle tüm diplomalar mercek altına alınacak. Hazırlanan yazılım programı ile tüm kamu kurumlarında ve üniversitelerde görev yapanların sundukları belgeler, üniversitelerin bildirdiği diplomalarla karşılaştırılacak. Kurumuna sunduğu diploması ile üniversite kayıtları örtüşmeyenler hakkında işlem yapılacak.

        Yazılımı hazırlayanların en büyük sıkıntısı yabancı ülkelerden alınan diplomalar oldu. Yabancı ülkelerde okuduklarını bildiren kişilerin diplomaları da, okudukları üniversitelerle yazışılarak teyit edilecek. Diploması teyit edilmeyenlerle ilgili de işlem yapılacak.

        Diğer Yazılar