Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ABD'de yasaklanan Kaspersky mahkemeye gitti - Teknoloji Haberleri

        ABD İçişleri Bakanlığı, eylül ayında sivil devlet kurumlarına Kaspersky yazılımlarını 90 gün içerisinde ağlarından kaldırma zorunluluğu getirmişti. Bu karara sebep olarak Kaspersky şirketinin Kremlin ile yakın bağlantıları gösterilmişti.

        ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta yeni bir karara imza atarak, Kaspersky yazılımlarının sivil devlet ağlarının ardından askeri ağlardan da kaldırılmasını zorunlu kılmıştı.

        Kararın üzerinde federal mahkemeye başvuran ve rekabet haklarından mahrum bırakıldığını belirten Kaspersky, Rusya devleti tarafından yönlendirildiğini iddialarını bir kez daha reddetti.

        KGB geçmişi bulunan Kaspersky şirketinin kurucusu Eugene Kaspersky, ABD İçişleri Bakanlığı’na yazdığı açık mektupta kararın itibarlarını zedelediğini ve üstelik ortada hiçbir delil olmadığına dikkat çekti.

        Kaspersky Lab CEO'su Eugene Kaspersky, "Kaspersky Lab'e iddialarla ilgili adil bir fırsat verilmediği ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın eylemini doğrulayacak hiçbir teknik kanıt sunulmadığından, bu konuda şirket için en iyisi kendisini savunmak olacaktır. ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın kararı ne olursa olsun, biz asıl önemli olanı yapmaya devam edeceğiz: Dünyayı siber suça karşı daha güvenli hale getireceğiz" dedi.

        Kaspersky23 Ekim'de hayata geçirdiğiGlobal Şeffaflık Girişimi'yletüm kaynak kodlarının ve güncellemelerinin bağımsız incelemelere tabi tutulmasının önünü açmıştı. ABD'li yetkililer bu girişimi olumlu ancak yetersiz bulduklarını söylemişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ