Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin son dakika! Afrin harekatı son durum! 8 Şubat 2018 Afrin'de bugün neler oluyor?

        TSK'nın 20 Ocak'ta başlattığı Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 20. gün. TSK'dan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1028'e yükseldiği belirtildi.TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 28 olmuştur." denildi. Harekatın ilk gününden bu yana TSK ve ÖSO unsurları 40 noktada kontrol sağlandı. Dün Şeyh Huruz Köyü ve alt yerleşim birimlerinin de teröristlerden temizlendiği duyuruldu. Dün 2 askerin ise şehit olduğu açıklandı.

        TÜRK UÇAKLARI AFRİN'DE HEDEFLERİ VURUYOR

        AA'nın son dakika aktardığı bilgiye göre, Türk savaş uçakları gece yarısı Afrin’de terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefleri vuruyor.TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Burseya Dağı’nın güneybatısındaki Bafilun Dağı’nın da aralarında olduğu en az 6 hedefin vurulduğu hava harekatı sürüyor.

        Teröristler tarafından düzenlenen havan saldırısında, Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar ve Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan şehit düştü.

        AFRİN'DEKİ TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU BİRLİKLERİNCE VURULUYOR

        Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) topçu birliklerince ateş altına alındı.

        AA'nın haberine göre, TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

        Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa'nın karşısındaki Afrin'in batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, havan ve obüslerle vuruluyor.

        Kente gelen çok sayıda askeri aracın birliklere sevkıyatı sürerken askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti.

        Bu arada, sinyal kesici askeri araçların sınır hattında devriye gezmesi dikkati çekti.

        ABDULLAH AĞAR PAYLAŞTI: POSTALDADIR HER ŞEY

        ATME UYARISI

        Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, TSK ve ÖSO’nun Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda 19’uncu gün geride kalırken, terör örgütü PYD/PKK’nın 820 bin sivilin yaşadığı İdlib sınırları içindeki dünyanın en büyük mülteci kampına yönelik saldırısı gözleri bölgeye çevirdi. Daha önce herhangi bir şekilde saldırıya maruz kalmamış olan Atme Kampı sakinleri oldukça tedirgin. AFAD, Kızılay ve İHH’nın yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan Atme sakinlerinin kamp düzenekleri sınırımızın hemen yanı başında bulunuyor.

        TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN PLANI

        Afrin operasyonu ile birlikte içeride askeri ve siyasi olarak sıkışan PYD’nin, Afrin’in Cinderes bölgesinin yanı başındaki Atme’yi hedef alarak kamp halkını harekete geçirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bölgedeki yerel askeri kaynaklar, örgütün sıkıştıkça Atme halkına saldırılarını artırıp 820 bin sivili Türkiye kapılarına yönelmeye zorlamak istediği ifade ediyor.

        REJİM GÜNEYDEN İLERLİYOR

        İdlibli yerel yetkililer, Rusya’nın hava desteği verdiği rejimin, kara ordusu ile İdlib’in güneyinden ilerlemeye devam ettiğine de dikkat çekiyor. Rejimin İdlib’e 26 kilometre yaklaştığı, bu sıkışmanın giderek artmasının Atme için risk yaratacağı vurgulanıyor.

        AFRİN HAREKATI ŞEHİTLERİ

        22 Ocak

        Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan

        23 Ocak

        Üsteğmen Oğuz Kaan Usta

        Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı

        27 Ocak

        Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan

        Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş

        3 Şubat

        Teğmen Cihangir Çubukçu

        Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen

        Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akgül

        Uzman Çavuş Ufuk Aktağ

        Uzman Onbaşı Fırat Karaca

        Pİyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu

        4 Şubat

        Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren

        Uzman Çavuş Selim Vurdal

        5 Şubat

        Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya

        Piyade Teğmen Ahmet Aktepe

        7 Şubat

        Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar

        Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ