Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İSTANBUL KAR | İstanbul'a kar yağışı son dakika uyarısı: sıcaklık bu akşam 8-10 derece düşecek! İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

        Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, sıcaklıkların bu akşam saatlerinden itibaren 8-10°C birden düşmesi bekleniyor.

        SAĞANAK YAĞMUR GEÇİŞLERİ BEKLENİYOR

        İstanbul'da kış değerlerine gerileyecek sıcaklıklarla birlikte sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

        KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

        Hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

        REKLAM

        16 OCAK'A KADAR MEGA KENT BUZ KESECEK

        İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 °C altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

        AKOM'DAN KIŞA HAZIRIZ MESAJI

        AKOM'dan yapılan açıklamaya göre İBB kışa hazırlık çalışmalarını da tamamladı. Kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personel ve 3 binden fazla araç iş makinesiyle görev yapacak.

        .png
        .png

        18 KENT İÇİN "SARI" ALARM VERİLDİ

        Meteoroloji tarafından yarın hızı 80 km'yi bulacak fırtına için 18 kente sarı alarm verildi. İşte o kentlerimiz: "İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, Kırklareli, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Yalova."

        MARMARA'DA 80 KM HIZLA FIRTINA

        Öte yandan AA'da yer alan haberde, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren bölgenin batı ve orta kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ile Kocaeli'nin Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

        OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKAT UYARISI

        Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

         AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı!
        AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı! Haberi Görüntüle

        DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

        Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de denizlerde fırtına bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, rüzgar yarın öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in batısında, akşam saatlerinden itibaren genelinde doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

         Hüseyin Öztel'den kar uyarısı: İstanbul'da salı ve çarşambaya dikkat!
        Hüseyin Öztel'den kar uyarısı: İstanbul'da salı ve çarşambaya dikkat! Haberi Görüntüle

        Rüzgar, Marmara'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde, Kuzey Ege'de ise kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde görülecek.

         İstanbul'da kar yağışı ne zaman, nerede bekleniyor?
        İstanbul'da kar yağışı ne zaman, nerede bekleniyor? Haberi Görüntüle

        Fırtına Batı Karadeniz ve Marmara'da çarşamba öğle saatlerinden sonra, Kuzey Ege'de ise gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

        Denizlerdeki fırtına dolayısıyla ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ