Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yüksel Uzel'in son hali

        Yüksel Uzel, dün sabah saatlerinde kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        2001'den bu yana Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrinde yaşayan Uzel, tedavisi için hastaneye yatmadan önce dostlarıyla çıktığı akşam yemeğinde şarkılar seslendirdi.

        Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Yüksel Uzel'i sahneye çıkarmak için dönemin gazinoları, birbirleriyle yarışıyordu.

        1981, 1988 ve 1989'da anevrizma nedeniyle uzun süre tedavi gören Yüksel Uzel, İsviçre'de art arda beyin ameliyatları geçirdikten sonra Dr. Gazi Yaşargil'in tavsiyesi üzerine sahneleri bıraktı. 2001'de eşi İhsan Börekçioğlu'nun işleri nedeniyle bulunduğu Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrine yerleşen Uzel, orada satın aldığı butik oteli işletiyordu.

        NEDEN JOHANNESBURG'DA YAŞIYORDU?

        Yüksel Uzel, neden Johannesburg'te yaşadığını şöyle anlatmıştı; "Son ameliyattan sonra da profesyonel çalışmaya veda ettim. 1995’te bir CD çıkardım. Güney Afrika’ya ilk olarak 1997’de geldim. 1999’da da bir kez daha. 2000 yılının mart ayında ise buradan ev aldım. 1 yıl sonra da yerleştim. Geldiğimde zaten burada erkek arkadaşım vardı. Sonra evlendik. Ancak onunla evlenmeden önce burayı, doğayı sevdim. 2003’te ayrıldık, 2008’de de boşandık. Kısmet bu kadarmış. Bir yerde onun da misyonu beni burayla tanıştırmakmış. Ülkeyi, havasını sevdiğim için burada kaldım. Kafa dinlemek için dört dörtlük bir yer. Avrupa buraları çok erken keşfetti. İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Portekiz gibi ülkelerin çok ciddi yatırımları var. Buranın 150 senelik mazisi var. Türkiye’nin 100 yıllık açığı var. Yerin altında platin, pırlanta, altın, kömür, krom ne ararsanız bol şekilde var. Toprağın üstü ise yemyeşil. Evet kazmışlar ama yerine ağaç dikmişler. Yeşillik yaşam dekorasyonu. Onun verdiği huzur yetiyor. Villalarda herkes ağaç dikmiş ve komşumun bahçesindeki çiçekler, ağaçlar da bana huzur veriyor."

        Yüksel Uzel, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en sevdiği sanatçılardan biriydi.

        REKLAM

        Asıl adı Yüksel Katmer olan Yüksel Uzel, anne tarafı Çerkez, baba tarafından Gürcü olarak 19 Nisan 1950'de dünyaya geldi. Uzel, babasını erken yaşta kaybedince liseyi bırakarak 1975'te İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda korist olarak müzik kariyerine başladı.

        Yüksel Uzel, müzik kariyerinin yanı sıra bir sinema filminde rol aldı. 1988'de Tarık Tarcan ile 'Islak Sokak'ta başrol oynadı.

        YÜKSEL UZEL'İN ALBÜMLERİ

        • Bir Seni, Bir Gülü Öptüm

        • Yıllar Yorgun Ben Yorgun

        • Al Aşkını Ver Gönlümü

        • Benden Artık Bu Kadar

        • Sensiz Bu Yaz

        Yüksel Uzel, Türkiye'de BKM organizasyonuyla istisnai bir konser vermişti.

         Ünlülerden Yüksel Uzel'e veda
        Ünlülerden Yüksel Uzel'e veda Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ