Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum ilk hedeflerini açıkladı: Biri ulaşım biri de deprem... - Son dakika haberler

        AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına başladı.

        Kurum, Fatih'te yaptığı açıklamada, "Daima yeninin yeniliğin arkasından koşacağız ve İstanbul'da tüm vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Tarihi restorasyonlarımızı el birliği içinde yapacağız. Deprem riski için 39 ilçemizde çalışmalar yapacağız. İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek çalışmalar yapacağız. Geçmişle geleceği buluşturmak istiyoruz. 5 bin yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Tarihi yarım adaya ayrı bir önem de göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

        "İSTANBUL'DA YAŞAMAYI EZİYET OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ"

        Kurum açıklamasının devamında, "İstanbul'daki trafik çilesini bitirebilmek için alternatif çalışmalar yapılmalı. Ulaştırma Bakanımız ile bunu değerlendirdik. Trafik noktasında da önümüzdeki süreçte müjdelerimiz olacak. Bir şantiyeye başlıyorsak hemen hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Hem trafik anlamında hem de deprem riski anlamında çalışmalar yapacağız. İki önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım biri de kentsel dönüşüm olacak" dedi.

        REKLAM

        Öte yandan Kurum, Eyüpsultan Camii'nde sabah namazının ardından vatandaşlara çorba dağıttı.

        AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Eyüpsultan Camii'nde kıldığı sabah namazının ardından Eyüpsultan'ın türbesini ziyaret etti. Kurum, daha sonra ise vatandaşlara çorba dağıttı. Murat Kurum'a, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti.

        "BİZİ HEP ÇALIŞIRKEN GÖRECEKSİNİZ"

        Kurum burada yaptığı açıklamada, "Dualarla başlayacağız, İnşallah dualarla bitireceğiz. Her zaman milletimizin yanında olacağız. Bundan önce nasılsak, bundan sonrada öyle olacağız. Biz milletimizin zor gününde hep yanında olduk. Yine İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Ve bu manevi iklimde bu kutlu şehirde aziz İstanbullularla el ele kol kola yürüyemeye devam edeceğiz. Bizi hep çalışırken göreceksiniz, ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz, deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz, milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz, hiç bir zaman polemiklerin içinde olmayacağız. Milletimizle el ele kol kola inşallah bu süreci yürüteceğiz" dedi.

        "MİLLETİMİZİN NE EKSİĞİ VAR NOT ALDIK"

        Kurum " Aylardır çalışmalar yapıyoruz, saha araştırmaları yapıyoruz. Teşkilatımızla birlikte mayıs seçimlerinden sonra yeniden İstanbul diyerek saha çıktık. Milletimizin ne eksiği var not aldık. Öne çıkan konularımız belli. Uzman arkadaşlarla süreçleri değerlendirdik. Başta ulaşım deprem riskimiz kentsel dönüşüm, İstanbul'un güvenliği huzuru... Medeniyetimizin bize bıraktığı eserler burada biz ecdadın torunu olarak o eserlere sahip çıkacağız. Medeniyetten aldığımız ilhamla geleceği gençlerimizle kadınlarımızla, hep birlikte inşa edeceğiz. Eminiz ki İstanbul'un bu kaybolan 5 yılını, çok çalışarak çok üreterek, bütün arkadaşlarımızla mücadele ederek, acil eylem planlarını da ortaya koymak suretiyle yürüteceğiz. Önümüzdeki süreçle proje tanıtımlarımız olacak. Detaylı şekilde çalışmalarımızı paylaşacağız" diye konuştu.

        "İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ"

        Kurum ayrıca Fatih'te esnafı ziyaret etti. Burada konuşan Kurum göçmenlerle ilgili, " İstanbul'daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız. Geçici bir süre içinde buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman inşallah memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin, İstanbul´umuzun istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. Bu şehrin yaşama kültürünü herkes kazanacak. Kim olursa olsun. Güven, huzur içerisinde kardeşlik hukuku içerisinde yaşanacak. Sokakları güvenli olacak. Bizim bir kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Otobüsten indiği zaman evine huzurla girecek. Gerekirse otobüsümüz sadece durakta değil evlerine kadar o süreci yürütüyor olacak" dedi

        AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugün sabah saatlerinde Fatih'te esnaf ziyaretinde bulundu. Kurum'a, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve çok sayıda partili eşlik etti.

        "HAYVAN BAKIM ALANLARI YAPACAĞIZ"

        Burada konuşan Kurum "İstanbul´da hayvan barınağına ait bir yatırım yapılmamış. Bir taraftan sokak hayvanları çoğalırken diğer taraftan buna ilişkin bir çözüm ortaya koymak zorundayız. Bunu izleyen, seyreden tarafta olamayız. Bununla ilgili sokak hayvanlarına hayvan bakım alanları yapacağız. Bunu sokak hayvanları olarak değerlendirmemek lazım. Evcil hayvanların sahiplenileceği alanlar olarak bakmak lazım. Her ilçemizde İstanbul genelinde de bir Anadolu bir Avrupa Yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı o hayvan barınaklarında bakacağız. Orada kadınlarımıza, çocuklarımıza tehdit olmaktan çıkaracağız. O hayvan barınaklarında onların rehabilitasyonlarını yapacağız. Bunlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz. Burada 10 tane gencimiz var. Her birimiz bir sokak hayvanını sahiplense sokakta hayvan kalmaz. Ama biz onlara bakacağız, aşılarını yapacağız. Gerekirse kısırlaştırma süreçlerini takip edeceğiz. Zaten bir zaman sonra bu sokak hayvanı sorunu ortadan kalkacak. Önemli olan buna ilişkin adımı atmaktır, ortaya irade koymaktır" dedi.

        "SOKAK HAYVANLARI PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

        Kurum, "Çok kısa vadede de hayvan barınaklarının inşasını gerçekleştirip İstanbul´daki sokak hayvanları problemini ortadan kaldıracağız. Ne sokak hayvanları insanlara tehdit olacak ne de insanlarımızla hayvanlarımız arasında böyle bir sorun yaşanmasına müsaade edeceğiz. Hayvanlarımızı koruyacağız onlarda Allah´ın bize emanetleri, onları koruyacağız. Hayvan barınaklarına çocuklarımızı götürüp orada hayvan sevgisini aşılayacağız. İnşallah bu projeleri sizlerle birlikte hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

        "SOKAKLAR GÜVENLİ OLACAK"

        Kurum son olarak göçmenlerle ilgili, "İstanbul´daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız. Onlar bir savaş sonucunda ülkemize sığınmış sığınmacılardır. Geçici bir süre içinde buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman inşallah memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin, İstanbul´umuzun istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. İstanbul´da yaşamanın bir ruhu var. Bir kültürü var. Erzurum kültürü ile İstanbul kültürü aynı değil. Ne yapıyoruz, gittiğimiz şehre adapte oluyoruz. Bu şehrin yaşama kültürünü herkes kazanacak. Kim olursa olsun. Güven, huzur içerisinde kardeşlik hukuku içerisinde yaşanacak. Sokakları güvenli olacak. Bizim bir kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Otobüsten indiği zaman evine huzurla girecek. Gerekirse otobüsümüz sadece durakta değil evlerine kadar o süreci yürütüyor olacak" ifadelerine yer verdi.

        BAHÇELİ'DEN "HAYIRLI OLSUN" TELEFONU

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u telefonla arayarak, adaylığı için "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

        Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak açıklanan Murat Kurum´u arayarak adaylığı için 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. Kurum da teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Hürmetlerimi sunuyorum. Bizzat gelip, ziyaret edeceğiz kabul ederseniz. Çok teşekkür ediyorum. Burada il başkanlığındayız. Bütün il başkanlığımızın, milletvekillerimizin selam, saygı ve hürmetleri var" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ