Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aslan '7' bitirdi! Galatasaray'dan tarihi fark... (Karabükspor Galatasaray MAÇ ÖZETİ) - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KARABÜKSPOR - GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA...

        Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı...

        Maçın 5. dakikasında Garry Rodrigues'in sol kanattan arka direğe yaptığı ortayı Feghouli kafayla içeri çevirdi, topu önünde bulan Gomis fileleri havalandırdı. 1-0

        Karşılaşmanın 16. dakikasında Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Nagatomo'nun sol kanattan Gomis'e yaptığı ortada ters bir kafa vuruşu yapan Özgür Yılmaz topu kendi ağlarına yolladı ve bu golle skor 2-0 oldu.

        Sarı-kırmızılılar bu golden sadece 2 dakika sonra skoru 3-0 yaptı. Nagatomo'nun sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topu kontrol eden Bafetimbi Gomis, rakibinden sıyrılarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ

        Konuk ekip 25. dakikada 4. golü de buldu. Belhanda'nın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sofiane Feghouli, bekletmeden pasını altıpas üzerindeki Gomis'e gönderdi. Fransız golcünün gelişine çektiği şut Kardemir Karabükspor ağları ile buluştu. 4-0.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU

        Galatasaray 32. dakikada 5. gole çok yaklaştı. Gomis orta sahanın sağ tarafından attığı uzun pasta Garry Rodrigues'i topla buluşturdu, kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigues'in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta gitti.

        Karabükspor, 33. dakikada Gomis ile skoru 5-0 yaptı. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Fransız yıldız, topu sağ köşeden ağlara yolladı.

        Sarı-kırmızılılar 40. dakikada farkı 6'ya çıkardı. Mariano'nın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte kafayı vuran Garry Rodrigues topu kaleci Çağlar'ın sağından filelerle buluşturdu. 6-0'lık skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        Galatasaray 64. dakikada skoru 7-0 yaptı. Mariano'nun yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş'ün gelişine çektiği şut savunmadan da sekip Kardemir Karabükspor ağları ile buluştu.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 7-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

        Haftaya lider giren Galatasaray, bu sonuçla puanını 50'ye yükseltti ve saat 16:00'da başlayan mücadelede Göztepe'yi 2-0 yenen ve maç fazlasıyla liderliğe yükselen Medipol Başakşehir'in üzerine çıkarak zirveye oturdu. Kardemir Karabükspor ise 12 puanda kaldı.

        KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0 - GALATASARAY: 7

        STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

        KARDEMİR KARABÜKSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Osman Çelik, Kravchenko, Özgür Yılmaz (Dk. 61 Tayyip Talha Sanuç), İshak Doğan, Cem Özdemir, Murat Akın, Bliznichenko (Dk. 46 Stahl), Ibanez, Kage (Dk. 79 Yusuf Akbulut), Leandrinho

        GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk (Dk. 46 Fernando), Selçuk İnan (Dk. 61 Sinan Gümüş), Feghouli, Belhanda, Rodrigues (Dk. 73 Yasin Öztekin), Gomis

        GOLLER: Dk. 5, 18, 26, 33 Gomis, Dk. 17 Özgür Yılmaz (kendi kalesine), Dk. 40 Rodrigues, Dk. 64 Sinan Gümüş (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 10 Özgür Yılmaz, Dk. 88 Leandrinho (Kardemir Karabükspor), Dk. 10 Maicon ve Donk, Dk 80 Fernando, Dk. 88 Sinan Gümüş (Galatasaray)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        5. dakikada Rodrigues'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Feghouli, bekletmeden kafayla meşin yuvarlağı Gomis'e indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1.

        13. dakikada topla ceza alanına giren Leandrinho bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

        17. dakikada sol kanatta topla buluşan Nagatomo, topu arka direkte bulunan Gomis'e gönderdi. Bu oyuncuya gelmeden topu uzaklaştırmak isteyen Özgür Yılmaz, kafayla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-2.

        18. dakikada Nagatomo'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Gomis, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı 3'e çıkardı: 0-3.

        26. dakikada Gomis 3. golünü attı. Galasataray'ın orta alandan gelişen atağında Belhanda, topu Feghouli ile buluşturdu. Bu oyuncu topu takım arkadaşı Gomis'e verdi. Gomis, kendisinin 3. takımının ise 4. golünü attı: 0-4.

        33. dakikada orta alandan kapılan topu kontrol eden Feghouli, ara pasıyla meşin yuvarlağı Gomis'e ulaştırdı. Hızla ceza alanına yönelen Gomis, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. Gomis, kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 0-5.

        40. dakikada Galatasaray farkı 6'ya çıkarttı. Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada, arka direkte Rodrigues, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 0-6.

        İKİNCİ YARININ DAKİKALARI

        64. dakikada Mariano'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Sinan Gümüş'ün vuruşunda, top kaleci Çağlar Şahin Akbaba'nın üzerinden filelerle buluştu: 0-7.

        65. dakikada Kage'nin ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Leandrinho kaleye vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

        77. dakikada Kage, ara pasında topu Leandrinho'ya aktardı. Bu oyuncu ceza alanına girer girmez vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        EN FARKLI GALİBİYETLERİNDEN

        Galatasaray, Kardemir Karabükspor'u 7-0 mağlup ederek, lig tarihindeki en farklı galibiyetlerinden birine imza attı. Sarı-kırmızılılar, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerini 8-0'lık sonuçlarla Altınordu ve MKE Ankaragücü karşısında aldı.

        Galatasaray'ın ligdeki en farklı galibiyetleri şöyle:

        Sezon Tarih Maç Sonuç
        1959-1960 24.10.1959 Galatasaray-Altınordu 8 - 0
        1992-1993 30.05.1993 MKE Ankaragücü-Galatasaray 0 - 8
        1983-1984 11.12.1983 Galatasaray-Adana Demirspor 9 - 2
        1996-1997 27.10.1996 Altay-Galatasaray 1 - 8
        2000-2001 19.08.2000 Galatasaray-Erzurumspor 7 - 0
        2017-2018 03.03.2018 Kardemir Karabükspor-Galatasaray 0 - 7

        DEPLASMANDAN BU KEZ MUTLU DÖNÜYOR

        Galatasaray, bu sezon deplasman müsabakalarında yaşadığı şanssızlığı Kardemir Karabükspor önünde kırdı. Süper Lig'de bu sezonki 6 mağlubiyetini de deplasman maçlarında yaşayan sarı-kırmızılılar, bu müsabaka öncesi rakip sahada yaptığı son 7 karşılaşmanın 6'sında rakiplerine mağlup olmuştu.

        SİNAN GÜMÜŞ LİGDE İLK GOLÜNÜ ATTI

        Galatasaray'ın kupa golcüsü Sinan Gümüş, Kardemir Karabükspor maçında attığı golle bu sezon ligde ilk kez gol sevinci yaşadı.

        Galatasaray'ı ligden daha çok Türkiye Kupası'nda taşıyan Sinan Gümüş, Kardemir Karabükspor maçında bu sezon ilki yaşadı. Karşılaşmaya yedek başlayan Sinan, 61. dakikada Mariano'nun yerine girdi. Başarılı futbolcu, 64. dakikada da rakip fileleri havalandırdı. 24 yaşındaki futbolcu, böylece bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Sinan Gümüş, Türkiye Kupası'nda ise rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

        FERNANDO 70 GÜN SONRA SAHAYA ÇIKTI

        Süper Lig'in 17. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Göztepe maçında sakatlanan Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Fernando, geçen haftaki Bursaspor maçının kadrosuna girmiş fakat süre almamıştı. Kardemir Karabükspor maçına da yedek başlayan Fernando'ya Teknik Direktör Fatih Terim, ikinci yarının başında görev verdi. Başarılı futbolcu, böylece 24 Aralık'ta oynanan Göztepe müsabakasından 70 gün sonra süre aldı.

        GOMIS'İN REKORLAR GECESİ

        Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 7-0 yendiği maçta rakip ağları 4 kez havalandıran Bafetimbi Gomis, iki rekora ulaştı. Kariyerinde daha önce Saint-Etienne, Olympique Lyon, Swansea City ile Olympique Marsilya'da oynayan Gomis, sarı-kırmızılı forma ile başarı çıtasını daha da yükseğe çekmeyi başardı.

        Spor Toto Süper Lig'in 24 haftalık periyodunda 24 gole ulaşan 32 yaşındaki santrfor, kariyerinin en skorer sezonunu yakaladı. Geride kalan sezon Fransa ekibi Olympique Marsilya ile ligde 31 maçta 20 kez ağları sarsarak kariyerinde zirve yapan Gomis, Süper Lig'in 24 haftalık bölümünde 24 gole ulaşarak, rekorunu geliştirdi.

        JARDEL'İN 17 YILLIK REKORUNU KIRDI

        Bafetimbi Gomis, ligdeki 24 gollük performansıyla Mario Jardel'e ait olan, Galatasaray tarihinin bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanının yeni sahibi oldu. Jardel'in 2000-2001 sezonunu ligde 22 golle tamamlayarak elinde bulundurduğu rekoru 17 yıl sonra kırmayı başaran Gomis, kalan haftalarda bu istatistiği daha da geliştirme şansına sahip.

        GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İDDİALI

        Galatasaray forması altında 23. haftada Bursaspor'a 3, 24. haftada ise Kardemir Karabükspor'a 4 gol atarak son 2 lig müsabakasında 7 kez rakip fileleri havalandıran Gomis, gol krallığı yarışında da iddiasını ortaya koydu.

        Attığı 24 golle krallık yarışının zirvesinde bulunan sarı-kırmızılı oyuncu, en yakın rakibi Burak Yılmaz'ın (18) 6 gol önünde bulunuyor. Gomis, sarı-kırmızılı kulübün son 2 gol kralından Milan Baros'un 2008-2009 sezonundaki 20 gollük performansını şimdiden geçerken, Burak Yılmaz'ın 2012-2013 sezonundaki 24 gollük performansını ise yakalamış oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ