Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Tükürdüklerini yalayacaklar"

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'nın Simav ilçesinde halka seslendi. Konuşması öncesinde depremin vurduğu ilçeyi gezen Başbakan daha sonra depremzedelere seslendi.

        Konuşmasında, Simav'da yeni yatırımların kısa sürede bitirilerek depremzedelere verileceğini belirten Erdoğan "eğer devletsek bunu yapmak zorundayız" dedi. Başbakan, anamuhalefet partisi Kılıçdaroğlu'nun "Gerekirse 4 yıl geçse de yemin etmeyiz" sözlerini hatırlatarak "Tükürdüklerini yalayacaklar" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

        "SOSYAL DEVLETSEK BUNLARI YAPMAK ZORUNDAYIZ"

        "Biz buradaki binalara güçlendirme çalışması değil, buraya yeni okullar yeni binalar inşa edeceğiz.

        Biz yaşadığımız deprem felaketlerinde, yıllarla değil aylarla süre belirledik ve inşaatları yapıp sahiplerine teslim ettik.

        Biz eğer laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletiysek bunları gerçekleştirmek zorundayız.

        Sizlere bir teşekkür borcumuz var. 12 Haziran seçimlerinde bu kardeşinizi ve ekibini yalnız bırakmadınız. Sizin verdiğiniz bu destek, bize kattığınız bu güç bizim sorumluluğumuzu da arttırdı. Biz de bu sorumluluğumuzun gereğini inşallah yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

        "BEN KILIÇDAROĞLU DEĞİLİM"

        Ben Kılıçdaroğlu değilim. Kılıçdaroğlu, Çorum Sungurlu'dan geçiyor, vatandaş 'il olmak istiyoruz' diye bağırıyor, 'yaptım gitti' diyor. Mesele her yere il sözü vermek değil mesele oraya verilecek hizmet. Bu ülkede nereleri il yapmadılar. Mesele ili ile ilçesi ile modern bir şehircilik anlayışını uygulamak.

        "DEMOKRASİNİN YERİ MECLİS'TİR"

        Demokrasinin yeri neresi? Meclis. Millet ne verdi size görev verdi. Git Meclis'te çalış dedi. Sokaklarda git yaygara yap diye mi sana verdi? Neymiş Başbakan yardımcı olsun. Başbakan sana neden yardımcı olsun. Bu ülke bir hukuk devleti. Siz bu işin olmayacağını bile bile bunu yaptınız. Yasaları delmek için bunu yaptınız.

        "TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR"

        Türk milletinden oy alacaksın sonra gidip Yunanistan'a şikayet edeceksin. Bunların mantığı bu. Ne dediler, 'arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl geçse de yemin etmeyeceğiz.' Bakın bu sözü unutmayın. Tükürdüklerini yalayacaklar. Çünkü bunların kılavuzları yanlış. Biz çalışıyoruz çalışacağız. Bu millete hizmet yolunda çalığşacağız hiç endişeniz olmasın."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ