Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Porsche Mission E 2019 yılında yollarda olacak - Otomobil Haberleri

        Porsche'un 2020 yılında beklenen tamamen elektrikli ilk otomobili Mission E, şirket CEO'su Oliver Blume'un açıklamasına göre 1 yıl öne çekildi.

        Tesla'nın amiral gemisi lüks elektrikli arabası Model S'e potansiyel bir rakip olacağı düşünülen Porsche Mission E modeli 80 bin dolaretiketle satışa sunulacak. Bu bedel aracı, fiyat açısından Porsche Panamera ile 911 arasında konumlandırıyor. Model S ise 62 bin dolardan satılıyor.

        Alman üreticinin 4 kapılı, tamamen elektrikli bir model olan Mission E modeli 1.3 metre uzunluğunda. Dört çeker konsept modelde 600 beygir gücünde motor bulunuyor. Saatte 249 kilometre maksimum hıza sahip araç 100 kilometreye 3.5 saniyenin altında ulaşabiliyor.

        REKLAM

        Porsche, 800 voltluk sistemi sayesinde aracın 15 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşacağını iddia ederken, tüm batarya opsiyonları henüz ortaya çıkmasa da ortalama sürüş menzilinin 650 kilometre olacağı ifade ediliyor.

        İlk olarak 2015 Frankfurt Motor Show'da duyurulan lüks segment elektrikli arabanın şu sıralar geliştirme ve üretimin son aşamasında olduğu ifade ediliyor. Porsche CEO'su Oliver Blume, verdiği son röportajda 2019 yılında teslimat planlandığını duyurdu ve aracı çok yakında halka açık bir şekilde test edeceklerini belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ