Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Seçil Erzan son dakika: Bagaj açıldığında para kapışılıyordu! Herkes ne aldığını söylerse gerçekler ortaya çıkar! Son dakika haberleri

        Türkiye’nin ilk kez 12 Nisan 2023’te, Habertürk’ten duyduğu yılın dolandırıcılık davasının üçüncü duruşması, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

        DURUŞMAYA İLGİ YİNE YOĞUN

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı üçüncü duruşmaya da ilgi yoğun oldu.

        SEMİH KAYA DA DURUŞMAYA GELDİ

        Duruşmada, Seçil Erzan ve 6 şüpheli mahkemede yer alırken, bazı müştekiler de mahkemede hazır bulundu. Cuma günü ifadesi alınamayan Semih Kaya da duruşmaya geldi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün katıldığı duruşmada futbolcu Semih Kaya tanık olarak dinlendi.

        "MASAK RAPORLARI İSPAT İÇİN ŞART"

        Duruşma, Seçil Erzan'ın ifadesiyle başlandı. Seçil Erzan yaptığı savunmada, "Ayhan Akman, Metin Taş, Semih Kaya, Süleyman Aslan, Fırat Özdemir benden yüksek faizler aldı. Bunların bulunmasını istiyorum. HTS kayıtları MASAK raporu, banka hareketleri incelensin. HTS eşleşmelerim, gerçek mağdurların oluştuğu tarihlerin kayıtlarını, MASAK kayıtlarını, paraların kaynakları için sizlerden yardım istiyorum. Söylediğim şeylerin ispat edilmesi için şart" diye söze başladı.

        "NAZLI CAN, 'FIRAT'I TANIMIYORUM' DİYOR"

        Erzan şöyle devam etti: "Görüyorum ki; en yakınımda olan Nazlı Can, 'Ben Fırat’ı tanımıyorum' diyor. Bunlar mutlaka ortaya çıkmalı. Cuma günü söylediklerimden başka bir şey çıkmayacak. Ben telefonumu her şey ortaya çıksın diye çıkardım.

        "HERKES ALDIĞINI SÖYLERSE GERÇEK ORTAYA ÇIKAR"

        Kiminle kankaydım, ablaydım ama banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım o parayı. Ben Florya’da banka müdürü olarak görev yaptığım için o insanlar parayı verdi. Ben o bankada çalışmasam Selçuk İnan da Semih Kaya da bana o paraları vermezlerdi.

        "BAGAJ AÇILDIĞINDA PARA KAPIŞILIYORDU"

        Bagaj açıldığında para kapışılıyordu. Canımın kıymeti yok. Bunların bedelini ödüyorum. Her şey ortaya çıksın. Herkes doğruları söylesin; kim aldığını söylerse, gerçekleri ortaya çıkarırız. Bankanın bunu fark etme durumu vardı. Teftiş yapılsaydı Bülent Çeviker, Emre Çolak bankaya gelmeyecekti. Olmayacaktı bunlar.

        "EVİME GELİP DARP ETTİLER"

        Bu para bende değil. Ben Trabzonlu bir kadın olsaydım, arkamda korumalar olsaydı başıma bunlar gelmezdi. 8 Nisan’da benim evime gelip darp ettiler. Batan geminin malları. Bu davada gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu’nun parası 10 kişiye dağıtıldı."

        "FAİZ İSTEYENLERE PARA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞTIM"

        Erzan, "İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Ben bir süre sonra daha fazla faiz isteyenlere para yetiştirmeye çalıştım. Sebebi benim çok özür dilerim ama bu para bende değil. Yardım edilmesini istiyorum, bunu devlet bulabilir" dedi.

        ŞENGÜLER, "ŞİKÂYETÇİYİM" DEDİ

        Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin doları Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

        "ŞU ANA KADAR 3.5 MİLYON DOLAR ALDIM"

        Soruşturmada sık sık adı geçen Semih Kaya, tanık olarak dinlendi. Kaya ifadesinde şunları söyledi: “2011’den beri hesabım Denizbank’ta bulunuyor. Özel bankacılık hesabımda 300 bin doları yatırım fonuna 2022 Nisan ayında verdi. Üzerinde Denizbank yazan ve kendisinin imzasının olduğu kağıdı aldım. Kur Korumalı Mevduatı’ndan paramı bozup Seçil Erzan’a teslim ettim. 1 milyon 200 bin Euro’yu dolara çevirerek kendisine teslim ettim. Kendisinin Levent’e tayini çıktı.

        Yurt dışında oynuyordum. Çek Cumhuriyeti hesabımdan 2.2 milyon euroluk hesabımdan para gönderdim. Tarihi tam hatırlamıyorum. Aldığım paralar oluyordu. Şu ana kadar 3.5 milyon dolar aldım. Parça parça aldım. Yatırdığımda da Seçil Erzan yanımdaydı. Aldığım bütün parayı hesabıma yatırdım. Elden sadece 100 bin dolar ev için komisyon ödemesi yaptım. Bodrum’daki evi hesabımdaki parayla aldım."

        "ATİLLA BAŞTAŞ’A DAVA AÇMAKTAN VAZGEÇTİM"

        “Kasım aynın 15’inde 200 bin dolarlık ödeme yaptı. Daha sonra bu parayı hesaba yatırdım. Kendisi çanta sende kalsın deyince çantayı arabaya koydum. Mavi renkli laptop çantasıydı. Bir şey örmeye başladı. İnsan ister istemez çekiniyor. Seçil Erzan’ı aradım. Çantanın daha sonra Atilla Baştaş’a ait olduğunu söyledi. Seçil Erzan dava açmamı, şikayetçi olmamı söyledi. Bende Atilla Baltaş’ı aradım. Sonra bir araya geldik. Ofiste buluştuk. Kendisi daha önce arabada çantasının çalındığını, dövizin çalındığını söyledi. Bu yüzden çantaya GPS taktırdığını söyledi. Daha sonra bana bu olayla ilgili suç duyurusunu gösterdi. Ben de Atilla Baltaş’a dava açmaktan vazgeçtim”

        "SEÇİL ERZAN’IN EVİNE NEDEN GİTTİNİZ?"

        Mahkeme Başkanı: Seçil Erzan’ın evine neden gittin?

        Semih Kaya: Kendisi çağırdı. 15 dakika kaldım. Konuştuk. Her şeyin yolunda gideceğini söyledi. 15 dakika sonra da çıktım.

        Mahkeme Başkanı: Ne kadar paranız kaldı?

        Semih Kaya: 500 bin dolar param kaldı. Benim 10 milyon alacağımı söyledi. Ekran görüntüleri attı. Banka telefonlarından konuştuk.

        "MATEMATİĞİNDE SORUN VAR"

        Mahkeme başkanının "Seçil Erzan fondan en yüksek parayı Semih Kaya aldı" sorusuna ise Semih Kaya, “Aramızda herhangi bir sorun yok. Herhalde matematiğinde problem var. Sürekli kendisi tarafından bir kurgu planlanıyor. Biz Seçil Erzan’la nişanlısı Candaş Gürol varken görüştük. Fırat Özdemir’le hiç bahsetmedim” dedi.

        SEÇİL ERZAN ARAYA GİRDİ

        Semih Kaya tanık olarak ifade verirken Seçil Erzan araya girerek “Sadece bana Semih’in şu cümleyi kurup kurduğunu söylemesini istiyorum. Bu para bana gelmek zorunda ne olursa olsun bunu kabul etmiyorum. Mutlaka bu para bana gelecek dedi mi demedi mi” ifadelerini kullandı.

        Semih Kaya buna cevap olarak “Söylemedim. Ben 10 yıldır burada futbol oynadım. Benim yaptığım sözleşmelere bakıldığında bu anlaşılacaktır. Seçil Erzan kimdir ki bana ev aldıracak. Asla böyle bir ifade kullanmadım" dedi.

        AVUKAT CANDAŞ GÜROL: OCAK AYINDA HER ŞEY ALT ÜSTÜ OLDU

        Semih Kaya’dan sonra duruşmada, Seçil Erzan’ın eski nişanlısı Avukat Candaş Gürol da tanık olarak ifade verdi. Candaş Gürol, "Seçil, etrafında sevilen başarılı bir kadındı. Ailesiyle de tanışmıştım. Bankaya yeni atanmıştı. İyi bir müdür olarak sevilen bir isimdi. Mutluyduk. Herhangi bir sorunumuz yoktu. Yürüyüşe çıkıyorduk. Aralık ayının sonlarında görüşemez olduk. Telefonu sürekli çevrimiçiydi.

        "GİZLİ TELEFON GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI"

        Açıkçası beni aldattığını düşünüyordum. Bu streslerden dolayı aramız bozuktu. Seçil’le duygusal bir ilişkimiz vardı. Ama geçen yıl bu zamanlar yani, aralık sonu ocak başında her şey alt üst oldu. Gizli telefon görüşmeleri başladı. Görüşemez olduk. Açıkçası beni aldattığını düşündüm ve sonunda ayrılık noktasına geldik. Her şey iyi giderken bu hale geldiğimiz için çok kızgındım.

        "RAHATSIZ OLDUM AMA KIRAMADIM"

        İbrahim Çağlar hem müvekkilim hem eski dostum. İbrahim Abi, bir gün beni ofisine çağırdı, yurtdışındaki parasını Seçil Erzan’ın özel fonuna yatırmak istediğini söyledi ve 3 milyon dolar parayı benim üstümden getirmek istedi. Rahatsız oldum elbette ama kıramadım. Para geldiğinde İbrahim Abi cenaze için şehir dışındaydı. Seçil aradı, parayı benim götürmemi rica etti. Son derece rahatsız oldum inanın ama götürdüm. Olay bundan ibarettir.

        "FATİH TERİM’LE KONUŞTUK"

        Avukat Candaş Gürol’un bu ifadesinin ardından Mahkeme Başkanı sorular sordu. Mahkeme Başkanı ile Avukat Gürol arasında yapılan diyalog şöyle oldu:

        Mahkeme Başkanı: İfadenizde avukatı olduğunuz halde bu olaylardan habersiz olmanız nedeniyle Fatih Terim’e kırgın olduğunuzu söylemişsiniz.

        Av. Candaş Gürol: Fazla duygusal konuşmuşum. Fatih Hoca’yla da konuştuk. Kendisinin de mağdur olduğunu anlattı.

        Mahkeme Başkanı: Fatih Terim size fondan bahsetti mi?

        Av. Candaş Gürol: Yok hayır, sadece bankaya para yatırdığını söyledi.

        İLK İKİ DURUŞMADAN NOTLAR

        Cuma günkü duruşmada Seçil Erzan, yaptığı savunmasında adeta eteğindeki taşları dökmüştü. Savunmasında bazen gözyaşlarını tutamayan Erzan, "Musa Köse vardı Çorlu'da ben tanımıyordum. 15 bin dolar para verdi. 75 bin dolar para istediler. Ben bu rakamın tefecilikte bile olmadığını söyledim.

        REKLAM

        "TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜĞÜMÜ ÖDEME YAPARKEN ANLADIM"

        Ben tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında anladım. Ayhan Akman bana 330 bin dolar verdi. 500 bin dolar olarak ödedim. Ayhan Akman benden toplamda 750 bin dolar aldı.

        "EMRE'NİN PARASI HERKESE DAĞILDI"

        Emre Belözoğlu'nun parası aslında herkese dağıldı. Emre Çolak'tan aldığım paranın yüzde 80'i Fırat Özdemir'e gitti. Aldığım parayı, 1 saat içinde başkası kapıyordu. Herkes yer içer hesabı Seçil öder. MASAK herkesin hesaplarını incelesin" demişti.

        ARDA, EMRE, SELÇUK VE MUSLERA DURUŞMAYA GELMEMİŞTİ

        2. Duruşmaya gelmesi beklenen Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera, mazeret bildirerek mahkemeye gelmemişti.

        BUSE TERİM İFADE VERMİŞTİ

        Bunlardan biri de Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı’ydı. Buse Terim Bahçekapılı, "Seçil Erzan'a vadede olan paramı, 190 bin doları verdim. Daha önce bu konuyu ailemle konuşmadım. Babam Fatih Terim'le bu konuda konuşmadım; soru sormadım, 190 bin dolar zararım var" dedi. Sanık avukatlardan birinin sorduğu soru da Buse Terim'i sinirlendirmişti.

        REKLAM

        TERİM'İ SİNİRLENDİREN SORU

        Buse Terim'in ifadesi sonrası bir sanık avukatı söz alarak, Fatih Terim'in adının fonda geçtiğini ve kendilerini uyarıp uyarmadığını sordu. Avukat ayrıca Fatih Terim'in eski avukatı ve aynı zamanda Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş Gürol'un da ifadesinde, "Fatih Terim'e kırgınım" dediği kısmı hatırlatınca sinirlenen Buse Terim, "Siz Candaş bey buraya geldiğinde ona şunu sorun, madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" diye konuşmuştu.

        SEÇİL ERZAN SORULARA CEVAP VERECEK

        Bugün görülecek duruşmada da Seçil Erzan ve 6 şüphelinin sorgusuna devam edildi. Müşteki ve tanıkların ifadelerine yer verileceği duruşmada, Seçil Erzan kendisine sorulacak sorulara da cevap verdi. Semih Kaya’nın da bugün savunması alınacağı bekleniyor.

         Seçil Erzan: MASAK herkesin hesaplarını incelesin!
        Seçil Erzan: MASAK herkesin hesaplarını incelesin! Haberi Görüntüle
         Seçil Erzan'dan ek savunma: Bülent beyin parası Fırat ve Semih'e gitti!
        Seçil Erzan'dan ek savunma: Bülent beyin parası Fırat ve Semih'e gitti! Haberi Görüntüle
         Buse Terim'i sinirlendiren soru... "190 bin dolar verdim! Babama sormadım!"
        Buse Terim'i sinirlendiren soru... "190 bin dolar verdim! Babama sormadım!" Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ