Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA! Seren Serengil'e büyük şok! - Magazin haberleri

        Gülben Ergen'in aleyhinde konuşması mahkeme tarafından yasaklanan Seren Serengil karara uymadığı gerekçesiyle geçtiğimiz pazartesi cezaevine girecekti. Aile mahkemesi hakimi tarafından gerekçeli karar henüz yazılmadığı için Seren Serengil cezaevine giremedi. Bugün, Serengil'in avukatından süpriz bir açıklama geldi. Ayşegül Mermer, Seren Serengil'in avukatlığını bıraktığını belirtti.

        Ayşegül Mermer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "3 günlük hapis kararı sonrası Seren Serengil'e gerekçeli kararın yazılmasının Perşembe'ye kadar süreceğini söyledim. Buna rağmen Pazar akşamı 'Yarın teslim olacağım' şeklinde bir duyuru yaptı. Başka avukatları dahi devreye sokarak bir an önce cezaevine girme yolunu denedi. Serengil’in cezaevine giriş süreci fevri davranışları nedeniyle 'yılan hikayesine' döndü algısı oluştu. Avukatlık görevinin kutsallığı ve mesleğime olan saygım nedeniyle avukatlık görevimden istifa ediyorum."

        REKLAM

        Ayşegül Mermer'in bu açıklamasından Seren Serengil Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

        İstanbul Üniv. Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof .Dr. Adem Sözüer:

        SORUNUYGULAMADA

        "Kanundaki zorlama hapsini önerenlerden biriyim. Hakaret suçtur. Bir sanatçı diğerine hakaret etmişse ceza davası ve kişilik haklarını ihlal nedeniyle tazminat davası açılır. Ama şiddete maruz kalan gerçek mağdurları korumak için getirilen zorlama hapsini şöhretli insanların ağız dalaşına uygulamak doğru değil. Hakimlerimiz kanunları magazinel yorum ve uygulamalardan kaçınmalıdır. Asıl sorun her zamanki gibi kanunda değil uygulamada."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ