Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... 24 Haziran seçimlerine 7 gün kaldı (17 Haziran 2018)

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17.00'de Yenikapı'da miting düzenleyecek. HDP ise aynı saatte Bakırköy Cumartesi Halk Pazarı'nda vatandaşlarla bir araya gelecek. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Tunceli'de düzenlediği mitingin ardından Elazığ'da ve saat 18.00'de ise Tokat'ta miting düzenleyecek. Kılıçdaroğlu, saat 17.00’de Altındağ STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek.

        Kılıçdaroğlu: Ben size bu ülkede kardeşçe yaşamayı vaat ediyorum

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla buluştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Ben size bu ülkede birlikte yaşamayı, kardeşçe yaşamayı vaat ediyorum. Hiç bir zaman kadınmış, erkekmiş, kimliği buymuş şuymuş, inancı şuymuş buymuş demede, 81 milyon insanı kucaklayarak siyaset yapmayı söz veriyorum ve bunu sürdürmeye söz veriyorum ve yapacağım" dedi.

        AK Parti'den 3 dilde tanıtım filmi

        Aralarında AK Parti'nin Şanlıurfa milletvekili adayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da bulunduğu 14 milletvekili adayının rol aldığı kısa filmde seçmenlerin Türkçe, Arapça ve Kürtçe konuşmalar yer alıyor.

        İnce'den Erdoğan'a "reyting" yanıtı

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli'de vatandaşlara seslendi. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki "reyting" tartışmasını sürdürdü. İnce, "Sen dünya lideri değil misin? Gel tartışacağız" dedi.

        Meclis yeni döneme hazırlanıyor

        TBMM Başkanlığı, yeni dönemde milletvekili sayısının 600'e çıkması nedeniyle Genel Kurul'daki oturma düzeni ve yeni oda tahsisi için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, Genel Kurul Salonu'na yerleştirilecek ek koltukların siparişi verildi ve komisyon başkanlarının odalarının ana binaya alınması için çalışma başlatıldı.

        Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce, kitlelere güven veriyor

        Gazete Habertürk'ten Kübra Par, seçimlere 1 hafta kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 24 Haziran sonrası senaryoları konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, "İnce, kitlelere güven veriyor. Seçilecek, yeni ufuk açacak. İfade, din-vicdan özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı istiyoruz. Millet İttifakı, bu ilkeleri gerçekleştirinceye kadar sürer" diye konuştu.

        REKLAM
        25 Haziran sabahında Türkiye'de neler değişecek

        24 Haziran seçimi için geri sayım başlarken, Türkiye’nin uyanacağı 25 Haziran sabahının ayrıntıları da netleşiyor. Siyasi partilerin vaatleri, yeni dönemde OHAL’in kalkacağına, askerlik sisteminin hem bedelli hem bedelsiz tümden değişeceğine, ülke bütçesinden vatandaşın cebine giren payın artacağına işaret ediyor.

        Başbakan Yıldırım çay davetini geri çevirmedi

        Başbakan Binali Yıldırım, miting sonrası pankart açarak kendisini çay içmeye davet eden Akkaya ailesinin istediğini geri çevirmedi.Yıldırım, Akkaya ailesinin Çiçekli Mahallesi'nde bulunan evine çay içmeye gitti. Yıldırım bir süre aile ile sohbet etti. Başbakan Yıldırım ailenin çocuklarına oyuncak hediye etti.

        REKLAM
        Erdoğan'dan Kandil açıklaması: Toplantı alanlarını vurduk

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız" dedi. Ayrıca Suruç'taki saldırıya ilişkin, "Bu yaklaşım PKK'nın artık alışılmış yaklaşımı. Hele hele bunlar Şanlıurfa'da böyle bir şeyi hiç hazmedemiyorlar" ifedelerini kullandı. Erdoğan "Kandil Operasyonu'na ilişkin toplantı alanlarını vurduk" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ