Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika! Ali Koç'a FIFA şoku... Fenerbahçe tazminat ödeyecek! - Fenerbahçe Haberleri

        FIFA, Fenerbahçe'nin son sportif direktörü Giuliano Terraneo'nun göreve getirdiği Portekizli teknik direktör Vitor Pereira için Fenerbahçe'ye 1.9 milyon Euro'luk ceza kesti! Genç çalıştırıcı, 2016 yılında tazminat davası açmıştı.

        2016 yılında görevine son verilen ve ardından FIFA'ya giderek Fenerbahçe aleyhinde tazminat davası açan Vitor Pereira'nın başvurusuna karşılık sarı-lacivertli yöneticiler Portekizli teknik adamın sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle karşı dava açmıştı.

        REKLAM

        FIFA, Fenerbahçe ile Portekizli teknik direktör Vitor Pereira arasındaki davayı görüştü. Portekizli çalıştırıcının tazminat talebinin 5 milyon Euro olduğu, ancak Pereira'nın alacaklarının önemli kısmından vazgeçtiği bildirildi. DHA'da yer alan habere göre FIFA'nın sarı lacivertli kulübün Portekizli teknik heyete 1.9 milyon Euro ödemeye mahkum ettiği bildirildi.

        TEHDİT EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

        Pereira İstanbul'dan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada tehdit edildiğini iddia ederek; "Benimle çalışmak istemediklerini söylediler. Biz de tercihimizin devam etmek yönünde olduğunu söyledik. Herhangi bir işlem yapmadılar. Ancak o kadar büyük bir baskı kurdular ki, çekip gitmek zorunda kaldık. Teknik direktörlük yetkilerimde kısıtlama yaptılar, psikolojik baskı kurdular" şeklinde konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ