Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Xerox ve Fuji birleşmeye hazırlanıyor? - İş-Yaşam Haberleri

        Xerox, dünyada yazıcı ve kopyalama endüstrisine olan talebin azalması nedeniyle artan baskı sonucu birleşme için Japon kamera üreticisi Fujifilm ile temasta.

        Reuters tarafından Wall Street Journal'a dayandırılarak verilen haberde görüşmelerde müzakere edilen konular arasında Xerox'un tüm kontrolünün Fujifilm'e devri de söz konusu.

        Amerikalı firmanın yüzde 9.7 ile en büyük hissedarı olan Carl Icahn, şirket paydaşlarına yazdığı mektupta Xerox'un yeni ürünler çıkarmakta yavaş kaldığı ve gelirlerini arttırmakta zorlandığını belirtti.

        Fujifilm'in kopyalama işini belge çözüm hizmetlerine odaklanarak daha geniş bir yelpazeye taşımak istemesiyle Xerox ile ortaklığa sıcak baktığı belirtiliyor. Fuji de fotoğraf filmi sektörünün daralması üzerine yenileyici tıp gibi farklı sektörlerde arayış içerisinde. Bu doğrultuda şirket ABD'li biyoteknoloji firması Cellular Dynamics'i satın almıştı. Fuji, gelecek 3 yılda stratejik satın alma harcamaları için 4.49 milyar dolar bütçe ayırdı.

        REKLAM

        Anlaşma sağanırsa Fujifilm'in Asya Pasifi bölgesinde Japonya ve Çin'e odaklanacağı, dünyanın geri kalanıyla da Xerox'un ilgileneceği gelen haberler arasında.

        Ne Fuji ne de Xeroz henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunurken iki firmanın toplam değeri 30 milyar dolara yakın. Xerox'un değerinin 7.7 milyar dolar, Fuji'nin ise 22 milyar dolar değere sahip olduğu belirtiliyor.

        Fuji ve Xerox arasındaki işbirliği haberlerinin üzerine günü yüzde 0.3 kayıpla kapatan Japon borsasında Fujifilm hisseleri yüzde 1.8 düşüş kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ