Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maden ocağında göçük

        Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti.

        Olay, Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesi 4. Ocakta meydana geldi. İftar saatinden hemen sonra tavan göçmesi nedeniyle 2006 yılında işe giriş yapan Erdoğan Demirsoy (29) isimli madenci göçük altında kaldı.

        Alanda bulunan diğer işçiler ise son anda kendilerini kurtarırken, hayatını kaybeden madenciyi kurtarmak ve göçük açma çalışmalarına başlatıldı. Kurumun arama kurtarma ekipleri yerin yaklaşık 230 metre altında meydana gelen göçükte çalışmalarını sürdürüyor.

        Olay yerine gelen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Osman Tutkun, olayı anlattı. Tutkun, aynı zamanda kurum yetkililerine sitem etti. Tutkun, "Bir işçimizi kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine sabırlar diliyorum. Bu acılı günde bir şey diyorum. Genel Müdür ve Müessese müdürüne sesleniyorum. Başka işlerle ilgileneceğinize ocakların tahkimatlarını düzenleyin. Madencilerimiz burada canını kanını veriyor. Sarma çalışmalarında lağım göçmesi sonucunda 2006 yılında işe giren arkadaşımız göçüğün altında kaldı. Bu acıyı yaşadık. İstemiyoruz ama maalesef yer altı şartları başkadır. Bu madencinin nasıl para kazandığını birilerinin gelip görmesi lazım gelir. Dışarıdan yaygara yapmayla palavra atma ile bu işler olmuyor. Geleceksin bu madencinin nasıl ter akıttığını göreceksin. Artık birilerinin hesap verme vakti geldi. Bir tek arkadaşımızı kaybettik, yanındaki yedekleri kurtuldu. Yerin yaklaşık 230 metre altında bu olay meydana geldi" diye konuştu.

        Hayatını kaybeden işçiyi göçükten çıkarma çalışmaları sürüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ