Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Madem öyle, saçlarımı yaktı elin adımı; durumu kurtarmak için arkadaşlarımla kolları sıvadık. “Başıma gelenler bir bakıma iyi de oldu” diyebileceğim kısım işte burada başlıyor. Ne kadar kadın tanıdığım varsa hepsinin bana yardımcı olduğu ve kız kıza sohbetlerin tavan yaptığı kısım, “Bakım Aşaması”. Düşünsenize normalde işten güçten vakit bulup bir araya gelemediğiniz arkadaşlarınızla bakım bahanesiyle bir araya geliyorsunuz. Kafalar sarılmış, kahveler hazırlanmış ve arkadaş olmanın getirdiği her türlüsünden dedikodunun, bakım olayının ve elbette ki eski sevgili muhabbetinin tabiri caizse nirvanasındasınız artık, çok eğlenceli…

        İnsanın kendini hem duygu bakımından, hem de saçların iyileşmesi açısından iyi hissettiği bu anlardan sonra sizi temin ederim hiçbir problem kalmayacak. Öyle ki kuaförünüze bile saçlarınızı gördüğünde “ne yaptın acaba, saçın hakikaten kaliteliymiş” dedirteceksiniz. Saçlarınız yandı diye hayatı kendinize zindan etmeyin. Rahat olun, kürleri uygulayın ve arkadaşlarınızı mutlaka yanınıza alın. Baktınız keyfiniz hala yerine gelmedi; o zaman bana mail gönderin, ben seve seve yanınızda olurum.

        Şimdi benim saçlarda oldukça işe yarayan iki kürü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

        SIĞIR İLİĞİ YAĞI

        Biraz mide bulandırıcı gelebilir ama sığır iliği yağı ile Hindistan cevizi yağı karışımı ciddi işe yarıyor. Bu kürde yapmanız gereken kasap kasap dolaşıp sığır iliği yağını talep etmeniz; çünkü bu yağ satılmıyor. Merak etmeyin, kasaplar bizden çok daha önce çözmüşler bu işi. Hangi kasaba giderseniz gidin, adamlar sığır iliği yağı dediğinizde “Abla, saç için istiyorsun değil mi?” diye dakikasına soruyu yapıştırıyorlar. Çekinilecek bir şey ya da durumu anlatmaya gerek yok! Kasaptan aldığınız ve görüntüsü pek de iç açıcı olmayan o yağın 100 gr olması önemli. Kürün hazırlanmasında oran; 100 gr sığır iliği yağı için, bir kutu Hindistan cevizi yağı. Benden ufak bir tavsiye; malzemeler biraz bol olduğundan bu kürde tek başınıza olmayın, yanınıza iki arkadaşınızı da alın. Zira arda kalan yağı tekrar kullanmak gibi bir durum olmadığından, arkadaşlarınızda bu yağı sürüp saçlarındaki farkı görebilir. Sonuç; bu kürde üç kişilik saça yetecek yağ var.

        Hazırlanışına gelince, almış olduğunuz ilik yağını, ocakta eritip süzgeçten geçirin ve biraz soğumasını bekledikten sonra Hindistan cevizi yağıyla karıştırın. Yağ katılaşmaya başlamadan önce, taranmış olan saçlarınıza, saç diplerinden başlayarak sürmeye başlayın. Başlarda kokusu için o kadar da kötü değilmiş diyebilirsiniz ancak, işlem sonunda o sığır iliği yağı insanda az biraz baş dönmesi yapıyor. Bunu bilmenizde fayda var, çünkü sonrasında ah almak istemem. Koku için tek diyebileceğim; azıcık sabırla bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Uygulamanın çok daha kolay olması için mahalle arasından alabileceğiniz bir boya fırçasını kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım, çok da faydasını gördüm. Saçınızın her yerine yağı uyguladığınıza emin olduktan sonra strech filmle, iyice keloğlana benzeyene kadar, sıkı sıkıya saçları sarın. Üzerine kafanızı havluyla bir kat daha sarın ya da benim gibi bere takın. Önünüzdeki bir saat boyunca kafanız kaşınabilir ama sabredin, sonuç hakikaten iyi oluyor.

        Benim başıma gelmedi ama ilk uygulama sonrasında banyoda baya bir dökülen saç olabiliyormuş, moralinizi sakın bozmayın. Bu gayet doğalmış, ikinci uygulamadan sonra saçlarınız iyice kendine geliyormuş.

        ZEYTİNYAĞI-KERATİNLİ KREM

        Duyda inanma dedirten bir kürümde hakiki zeytinyağı ve keratinli kremden oluşuyor. Bu da uyguladığım ve kesin sonuç veren kürlerden biri. Bunun için evinizde hakiki zeytinyağının olması ve malum saç kremleri arasından keratinli olanlarından biri olması kafi. Ben buradan marka adı veremediğim için kişisel bakım marketlerinde ya da eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz kremlerden bahsediyorum deyip, marka konusunu sizin tercihinize bırakıyorum. Kür için, kaseye bir çay bardağı kadar zeytinyağını boşaltın ve ardından karışım hafif toklaşana kadar kremi sıkın, tamamen göz kararı. Yalnız buradaki amaç hafif akışkan bir halde karışımı bırakmak, çokta krem olayını abartmayın yani. Gene aynı şekilde saçlarınıza diplerden başlayarak uygulayın, strech film ve havlu yardımıyla kafanızı sarın ve bir saat boyunca bekleyin. Bu kürde kimsenin bana söylemediği ama can alıcı nokta; saçınızı eğilerek yıkayın. Eğer bu dediğimi yapmazsınız, banyoda eğlenceli anlar yaşamanız kaçınılmaz!

        Diğer Yazılar