Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vur patlasın çal oynasın, eğlencenin adresi: Thassos, Mousses! Yemin ederim, Çipras “Rahat olun, bu Türkler bizi kalkındırır” dese yeridir. Yunanistan’a öylesine bir Türk turist akını var ki, hiç Yunan görmeden tatil bitebilir diyim siz anlayın artık...

        Evet, fırsatını yakaladığım her anda Yunanistan’a kaçan kitleden biride benim. Bana çemkirmeye başlamayın, Yunanistan bize nazaran hem ucuz, hem de rahat. Yani işin aslı tatilin bu yıl ki adresi, Yunanistan. Bayramda her yer tıklım tıklımdı, üstüne şişirilmiş fiyatlarda tavan yapmıştı dolayısıyla benim açımdan en iyisi bir sonraki hafta tatile çıkmak oldu. Midilli’nin kalabalığı; Kos’un, Mikonos’un gürültüsü derken bu sefer Thassos’u ziyaret etmek pek bir cazip geldi. Hem yakın hem de çok ucuz bir yer olduğundan bavulumu hazırladım ve soluğu Thassos’ta aldım. Seyahatnâme gibi size tatilimin inceliklerini ballandıra ballandıra anlatmayacağım, azıcık insaflı davranacağım. Yalnız şu kadarını söyleyeyim kaliteli eğlence ve güzel yemeklerin yendiği bir tatil arzuluyorsanız, bu adayı mutlaka ziyaret edin. Ben bugünlük size orada geçirdiğim “taverna gecesinden” bahsetmek istiyorum. Adanın dillere destan bir taverna gecesi var ve henüz yoldayken bile bunu duyuyorsunuz. Herkesin dilinde “Mousses-Taverna”!

        MOUSSES

        Thassos’a geldiğinizde hemen liman karşısında şahane balık restoranlarını, barlarını, tavernalarını görüyorsunuz. Turistik açıdan ada, yeni yeni keşfedilmeye başlandığından burada da gece eğlenceleri tek tük düzenlenmeye başlamış. Mousses’in sahipleri Stavros ve Eleni’de artan talep karşısında taverna gecesi düzenlemeye başlamışlar. Dolayısıyla Mousses’de taverna için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız, yoksa “havada bulut sen o masaya unut” gibi bir cevabı yüzünüze yapıştırırlar. Adanın bilinen en ünlü eğlencesi burada, peki ama neden?

        İSKEÇELİ YÜCEL

        Benim açımdan Mousses’in en eğlenceli kısmı İskeçeli Yücel garson. Adam o kadar hayat dolu biri ki gördüğünüzde kanınız direk kaynıyor. Koşuşturarak siparişleri yetiştiriyor, millete musallat olup onlarla dans ediyor, bileğine geçirdiği torbasıyla pistte dans eden herkese peçeteleri yağdırıyor ve bütün bunları yaparken de yüzünden gülümseme hiç eksik kalmıyor. Hayran kaldım ona! İşini severek yapan insan her yerde kendini belli ediyor, bunun kanıtı resmen Yücel Selim. O kadar matrak bir adam ki siparişleri alırken garip aksanıyla insanları kırıp geçiriyor bir de masalara direktifler veriyor “Oxi, oni şimdi ye, kalamari birazdan yiyeceksin, anladın?” sanırsın oranın sahibi bizim İskeçeli. Bir de bir hizmet, bir hizmet ki görmeyin. Yemeklerin porsiyonları zaten üç kişilik geliyor ki o kısım cepte, bir de yanlarında gelen müessesenin ikramları, üstüne bir de bizim İskeçeli’nin ikramları eklenince insanı çatlayana kadar yedirmiş oluyorlar.

        ADAM AMAN

        Müziksiz taverna olur mu hiiiç? Adam Aman grubu Mousses’in eğlence kontenjanını dolduruyor. Böyle iki eğlenen kardeş, bu zamana kadar görmemiştim. Bir onlardan bir de bizim taraftan müziklerle insanları yemeklerinin ortasında piste çıkartıp bir güzel sirtaki yaptırıyorlar. Grup üyelerinden Dimitris, bir ara kendinden geçtiğinde buzikisini aldı bir annemin bir de benim omzumda çalmaya başladı, görenlerin “vah yazııık kadınların kulakları patladı” diye milletin eğlencesi de olduk. Adam Aman’ın en dikkat çeken özelliği, giydikleri dar gömlekleri ve upuzun saçları… Eğer onların performanslarını, canlı olarak izlemeden önce, görmek isterseniz youtube hesaplarından göz atabilirsiniz.

        Taverna gecesinde her cumartesi rutine bağlanan bir diğer eğlence ise Stavros-Eleni çiftinin sirtaki gösterisi. Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme demişler, bu ikili bir sirtaki yapmaya başlıyor, herkes ağzını beş karış açıp onları izliyor. Karı koca eğlenmeyi bilen uyumlu bir çift yani. Onların gösterilerini de youtube’dan izleyebilirsiniz. İşin şakasında değilim, baya bir popülerler! İşte tüm bu gösteriler, müzikler, garsonlar derken Mousses adanın en eğlenceli yeri. Eğer olurda yolunuz Thassos’a düşerse Mousses’de ki taverna gecesine gitmenizi yürekten öneririm.

        Diğer Yazılar