Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından olan “Be My Eyes” ülkemizde de artan kullanıcı sayısıyla her gün çığ gibi büyüyor. Danimarkalı Robocat şirketi tarafından geliştirilen uygulama, adından da tahmin edebileceğiniz üzere görme engelli kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yaratılmış.

        Bizler için yiyeceklerin son kullanma tarihini görmek, tabelaları takip ederek gideceğimiz yere ulaşmak ya da giyeceğimiz kıyafetin nerede olduğunu bulmak son derece kolay. Peki ama görme yetisinden yoksun insanlar için, hayat neden bu kadar kolaylaşmasın? Buradan yola çıkan şirket kar amacı gütmeden “Be My Eyes” uygulamasını yarattı.

        Uygulamanın çalışma şekline gelince. Görme engelli kullanıcılar iPhone’da bulunan “sesli komut” sayesinde uygulamadaki yönlendirmeleri uygulayarak, diğer kullanıcılara kamera görüntüsünü gönderiyor. Bu sırada online olan aynı lokasyondaki ya da en yakın yerdeki kişiye sistem otomatik olarak görüntülü arama yapıyor. Böylece görme engelli kişi, kamerası vasıtasıyla karşı tarafa neyi görmek istediğini söylüyor. Kameranın diğer tarafındaki gönüllülerse ne gördüklerini onlarla paylaşıyor. Oldukça basit bir prensiple çalışan uygulamanın şimdiye kadar 277 binin üzerinde gönüllüsü, 90 binin üzerinde görme engelli kullanıcısı oldu bile. Uygulamanın yaygınlaşmasında dil seçeneklerinin de payı bulunuyor. “Be My Eyes” uygulaması Türkçe’de dahil olmak üzere 38 farklı dilde kullanılabiliyor.

        Şimdilik sadece iPhone kullanıcılarının App Store’dan ücretsiz olarak indirebildikleri bu uygulamanın, artan kullanıcı sayısıyla, yakın zamanda Android cihazların kullanımına da uygun hale gelmesi bekleniyor.

        Diğer Yazılar