Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren “Mission Impossible: Rogue Nation” kuşkusuz fragmanda gördüğümüz uçak sahnesi yüzünden pek çok insana “yok artık” dedirtti. Fragmandaki o sahne bir kenara dursun, filmde öyle atraksiyonlar var ki seyrederken “obaaaa” derken kendinizi bulacağınıza sizi garanti ederim. Filmi henüz izlemeyenleriniz için baştan peşin peşin söyleyeyim bu yazı da resmen spoiler veriyorum, yok yok hatta baya filmi anlatıyorum bilginize!

        Genel olarak ajanlar vursunlar, kırsınlar, dövüşsünler ve her türlü son teknoloji ürününü sanki yıllardır kullanıyormuşçasına iyi bilsinler, bu kısımlarla bir alıp veremediğim yok. Yalnız şu insanüstü çabayla imkânsızı başarma noktasında çok bir uçuyorlar, işte bu kısım beni biraz yıpratıyor. Bakın John Woo imzalı, Mission Impossible II ne kadar başarılıydı. Serinin bu filmde ise öyle bir tutarlılık beklemeyin. Ethan Hunt’ın yaşlandığını, daha insancıl korkular beslediğini, gördüğümde filmde hafiften “Marvel” havası hissettim. Bence Mythbusters’ın bir bölümünü olduğu gibi ayırması gereken filmden en çarpıcı sahneler şöyle;

        Uçağa Koşarak Atlamak

        Bunu eklemezsem olmazdı. Fragmanda bir bölümünün olduğu o malum uçak sahnesi. Pistte hızlanmaya geçen uçağın kanadına koşarak bir tek Ethan Hunt yetişirdi zaten. Bu sahnede neredeyse bütün fizik kurallarını yerle bir ettiler. Kanat üzerinde yürümeye kalktı, koruması olmadan !! Çıplak elle!! O uçağa tutundu… Aerodinami diye bir gerçek mi tutacakmış Ethan’ı, bırakın Allah aşkına!!

        Dipsiz Bir Kuyu

        Ethan’ın bir sahnede üç dakika boyunca nefesini tutarak bir su yolunu geçmesi gerekiyor. Hayır, adamın nefesini nasıl tutacağı mevzusu zaten cepte, bir de aşağıdaki resimden de gördüğünüz gibi, nokta gibi gözüken bir yere atlayarak bahsettiğim su yolunu aşıp, su dolu odaya ulaşması lazım. Ne diyelim şimdiden hayırlı işler, bol kazançlar.

        Dizlik Olmadan Dönüşler

        Sen elektro şok yemiş adamsın, deyim yerindeyse ölüp ölüp dirilmişsin bir de o kafayla kalk BMW’yle insan kovala. Yetmesin Fas’ın garip viyadüklü yollarında motosikletiyle dizlikleri olmadan asfaltı yalamaya kalk, yaşın var Ethan Amca senin! Yapma böyle hareketler…

        Operada Dövüş

        Viyana’ya kadar Benji’yi çağır, kitaptan bozma tableti eline tutuştur sonra da samanlıkta iğne aramak gibi, kötü adamı bulmasını bekle hem de Benji’den. Tüm bunlar olurken bir de kalk, elin Alman’ıyla flütten bozma silahla sahnenin tepesinde kapış. Oldu mu şimdi ama?

        Bu gibi daha pek çok sahnenin olduğu Mission Impossible: Rogue Nation bence en askıda kalan IMF filmi. Filmi biraz zorlama bulduğumdan bu durumu sizinle de paylaşmayı borç bildim.

        Diğer Yazılar