Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatile gitmek için çalışmalara şimdiden başlamakta fayda var. Ne de olsa her yerde erken rezervasyon indirimleri başladı. Kafanızda belirlediğiniz herhangi bir lokasyon yoksa size güzel haberlerim var.

        Her yıl bu zamanlarda sene içerisinde görülmesi gereken yerleri belirleyen Lonely Planet bu seneki ilk on yeri belirledi. Bakınız listede hangi ülkeler var:

        1 Botswan

        Afrika’nın güneyinde bulunan Botswana; Namibya, Zimbabve ve Güney Afrika arasında kalmış, deniz kenarı bulunmayan, komşularına nazaran küçük bir ülke. Bu yıl bağımsızlığının 50. yılını kutlayacak olan ülkede pek çok turistik faaliyet söz konusu. Ülkenin %17’si doğal parklardan oluşuyor. Bu doğal parkların içerisinde de ekoturizm otelleri bulunuyor. Vahşi hayata dair ne varsa bu ülkede görebilirsiniz. Ufak bir not, Safari denilince akla gelen beş büyük çoğunlukla Botswana’da görülüyor.

        2 Japonya

        Zelzeleri boş verin… Japonya’da olduğunuzda düşüneceğiniz son şey doğal afetler: Birbirinden güzel gökdelenleri, modern yaşamın arasına yerleşmiş Zen bahçeleri, yemekleriyle Japonya, aklınızı başınızdan alacak. Kalabalık sokaklarda dolaşırken dikkatinizi çekecek bir özellikse otomatlar! Ülke genelinde bu makinelerden yaklaşık olarak 5.5 milyon adet bulunuyor. Metroda, otobüs durağında, sıklıkla rastlayacağınız bu otomatlardan şemsiye, noodle ya da konserve alanları gördüğünüzde sakın ola şaşırmayın.

        3 Palau

        Papua Yeni Gine’nin kuzeyinde kalan küçük Okyanusya ülkesi. Palau’da yerel Palau Dili konuşuluyor ancak İngilizce ve Japonca’da kabul görüyor. Bu tropikal ada dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak gösteriliyor. Gizli mağaraları, mercan resifleri, savaş batıkları, muhteşem orkide bahçeleri ve çok daha fazlasını Palau’da bulmanız mümkün.

        4 Letonya

        Dünyanın en yeşil ülkelerinden biri olarak bilinen Letonya, aynı zamanda ziyaretçileri tarafından “dört mevsim süresince yeryüzündeki cennet” olarak tarif ediliyor. Letonya tarihi, sanatı ve mimarisiyle ön plana çıkmış bir ülke. Başkent Riga Unesco Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Riga’da neredeyse her tepenin başında bir kale ya da saray bulunuyor. Bu kalelerdeki etkinlikler de görülmeye değer.

        5 Avustralya

        Devasa mercan resifleri, bembeyaz kumsalları ve Aborjin kültürüyle bu ülke mükemmelden de öte… Avustralya denilince akla ilk Sydney ve o meşhur Opera Binası gelse bile Melbourne, Cairns, Brisbane, Gold Coast şehirleriyle de 7/24 yaşayan bir ülke. Avustralya; spora, sanata, eğlenceye doymak isteyenleri ziyadesiyle tatmin ediyor. Üstelik tatil boyunca Avustralyalıların kulağa komik gelen aksanları da tatil promosyonu!

        6 Uruguay

        Güney Amerika’nın boynu bükük güzeli… Dile kolay bir yanında Brezilya öteki yanında Arjantin olunca Uruguay’ın yıldızı biraz sönük kalıyor. Gerçi bakmayın sönük dediğime bu ülkenin istatistikleri insanı şaşırtır. Örneğin; dünyanın en uzun ve neşeli milli marşına sahip, okuma-yazma oranının Küba’dan sonra en yüksek olduğu ülke. Turistik açıdan da ülke gün geçtikçe kendini geliştiriyor. Uruguay’dayken geleneksel mimariye sahip otellerde, o güzel gün batımının keyfini çıkartabilirsiniz. Karada takılmaktan sıkıldınız diyelim dalış yaparak Uruguay’ın zengin deniz yaşamını görebilirsiniz.

        7 Grönland

        Sıcak beni bozar diyorsanız eğer Grönland’e ne dersiniz? Danimarka’ya bağlı buz örtüsüyle kaplı bu ülkede yapılacak bir hayli aktivite bulunuyor. Buzulların arasında yüzebilir, Kutup ayılarını izleyebilir, Kuzey ışıklarını seyredebilir ya da köpeklerle kızağa çıkabilirsiniz. Cüssesinden beklenmeyecek hareketleri olan bu ülkede değişik bir deneyim yaşabilirsiniz.

        8 Amerika Birleşik Devletleri

        Tatili düşündüğümüzde belki de akla en son gelecek yerlerden bir tanesi Amerika. Oysa Amerika sadece New York, Los Angeles, San Francisco’dan oluşmuyor. Yellowstone, Seattle’da bulunan balta girmemiş ormanlar, Büyük Kanyon, Miami kısacası burada her mevsime uygun gidilebilecek bir tatil alternatifi mevcut. Siz tatilden ne beklediğinize karar verin, Amerika’da beklentinize uygun bir seçenek mutlaka vardır.

        9 Fiji

        Güney Pasifik’in bilinen en ünlü ülkesi. Fiji ağırlıklı olarak balayı için tercih edilen bir yer ancak, su altı yaşamını merak edenlerin sıklıkla buraya geliyor. Su sporları, dalış alternatifleri, golf turnuvaları, doğal parklarıyla tatilinizi dop dolu geçirmeniz mümkün. Sakin bir tatil istiyorsanız da bu sefer suyun üzerine kurulmuş bungalovlarda okyanusun ya da bozulmamış kumsallarda güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

        10 Polonya

        Doğu Avrupa’nın en son tercih edilen ülkesi Polonya! Oysa bu ülkede İkinci Dünya Savaş’ına ait çok özel kalıntıları, madenlerinden gelen sanatı (tuz madenlerinde birbirinden güzel işler bulunuyor), Unesco Dünya Mirası arasında yer alan Bialowieza ormanını görebilirsiniz. Her şehrinde ayrı bir kültür sanat etkinliği bulunan Polonya’da yapılacaklar listesi bir hayli kabarık.

        Diğer Yazılar