Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        House of Cards yayınlanmaya başladığı 2013 yılından bu yana ülkemizde çok ciddi bir izleyici kitlesine sahip. İçimizde eğer diziyi takip etmeyenlerimiz varsa onlara ufak bir bilgilendirme yapalım. Eski kongre üyesi, şimdi Amerika Birleşik Devletler Başkanı Frank Underwood (Kevin Spacey) ve eşi Claire Underwood’un (Robin Wright) politik tüm çalışmalarını konu alan dizide, onların yükselme uğruna yaptıkları bazen ahlak dışı hareketleri bazen de politikanın dinamikleri masaya yatırılıyor.

        Oyuncu kadrosunda Kevin Spacey ve Robin Wright gibi isimler olunca dizinin tutmama ihtimali yok. Gerçi dizi beğenildiği kadar aldığı tepkilerden de adından söz ettiriyor. Çünkü; her sezonda ayrı bir etik değere dokunuyorlar. Bazıları da bu durumdan rahatsız oluyor. Politikanın ve insanların çıkarlar uğruna neler yapabildiğini, kanunların nasıl geçirildiği, tehditlerin havada uçuşması en ince detayına kadar gösteriliyor. Ayrıca III Richard’da Kevin Spacey’nin izleyiciyle konuştuğu gibi dizide de Frank Underwood izleyiciyle direk olarak konuşuyor. Hem de alabildiğine açık ve kirli bir şekilde!

        Bu dizinin bir diğer ayrıcalığı, gerçeğe çok yakın olması! Dizinin dördüncü sezonunu geçtiğimiz hafta bitirdim. Final bölümü ve içinde bulunduğumuz ülke koşullarını gözümün önüne getirdiğimde bir kez daha harika bir iş çıkardıklarını anladım. Gerçeğe çok yakın derken bunu sırf ben değil, izleyen herkes söylüyor. Zira Georgetown Üniversitesi’nde katıldığı bir konuşmada Kevin Spacey’in “açıkçası konuşmalar, hareketler nasıl acaba diye ilk zamanlarda politikacılara, onlara yakın isimlere ne düşündüklerini sordum. Cevapları -tahmin edebileceğinden çok daha yakın- demek oldu” diyerek insanların tepkilerinden bahsediyordu. Dolayısıyla bunu ben uydurmuyorum isterseniz durumu googlelayıp sizde görebilirsiniz.

        Bu sezonda başkanlık yarışını ele alıyorlar. Amerika’daki seçim zamanıyla bizimkisi arasında dağlar kadar fark var. Lakin politik savaş her ülkede aynı. Şimdi size sezon finalini spoiler vermeyeceğim ancak sonunda hepimizin bildiği bir gerçekle bitirdiklerini söyleyeyim. Bu yüzden de ülkemizde iki gündür Facebook’da Instagram’da insanların çeşitli etiketlerle House of Cards’ı paylaştıklarını görüyorum.

        Demek ki takipçileri çoğalıyor! Eğer siz halen daha diziyi izlemediyseniz boş bir zamanınızda bir bölümünü izleyin derim. Eminim sizi de bir yerlerde mutlaka yakalayacaktır.

        Diğer Yazılar