Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Graffitilerin nerede karşımıza çıkacakları belli olmaz. Şehrin duvarlarını güzelleştirerek biz fanilerin selfielerine fon olmak şu sıralar en favori hareketleri. Baktığım her duvarda onları görmeye başlayınca Türkiye’nin ilk ve tek graffiti ajansı Boyalı Eller’in kurucusu Ulaş Çelik’le görüştüm.

        İlk olarak Güngören Belediyesi’yle çalışmaya başlamışsınız. Bu nasıl oldu, yani onlarla nasıl iletişime geçtiniz ve nasıl sizinle çalışmak istediler?

        Güngören Belediyesi ile illegal graffiti faaliyetlerimiz yüzünden problemler yaşıyorduk. Bize şans tanıyan idealist bir ilköğretim müdürü sayesinde okul duvarlarına yaptığımız çalışmalar üzerine belediyeyle görüşmeye başladık. İlk olarak 2006 senesinde bizde ki potansiyeli ve isteği fark ederek illegal graffiti çalışmalarımızın son bulması karşılığında boyayabileceğimiz duvarları gösterdilerve malzeme desteğinde bulundular. Başarılı projelerimizin ardından 2010 senesinde bir firma olarak hizmet verme sürecimizde ön ayak oldular.

        Grafitinin temelinde “ Bende varım demek yatıyor” demişsin bir keresinde. Peki sen hangi olay için “ Bende varım” demek isteyerek bu işe başladın?

        Graffiti sanatçılarınınsokak sanatına yaklaşımı epey farklılık gösterebilir. Ben şahsi olarak çok ufak yaşta, henüz siyasi bir görüş edinemeden, kenar mahallede büyüme psikolojisiyle kendimi gösterebilmek dolayısıyla bende varım diyebilmek içgüdüsüyle ve sokakta yaşadığım tehlikelerin bana hissettirdiği adrenalin duygusunun heyecanıyla çalışmalarımı gerçekleştirmeye başladım. Zaman içindehayatla çatışmak yerine,bunun ne kadar güçlü bir iletişim aracı olduğunun farkına varıp görsel olarak çalışmalarımı geliştirmeye ve insanlara bu sanatı doğru tanıtabilmenin mücadelesini vermeye başladım.

        Ajansa girmek isteyenlerin size ulaşmak haricinde neler yapması gerekiyor? Kriterleriniz neler?

        Aramıza dahil olacak sanatçı arkadaşlarımızın yetenekli olmaları yanında duruşuyla bizi asla mahcup etmeyecek, ekip ruhuna uygun hareket edebilen, yükseldikçe alçalabilmeye meyilli arkadaşlarımızı aramıza katmaya gayret ediyoruz.

        Şu an boyalı ellerde kaç kişisiniz?

        Şu an Boyalı Eller’de 5'i çekirdek olmak üzere yaklaşık 15 kişilik bir ekip emek veriyor. Yakın zamanda prensipte anlaştığımız büyük bir proje var. Hayata geçmesi durumunda 10 kadar potansiyel vaad eden arkadaşımızı aramıza alıp yetiştirmeyi planlıyoruz.

        İşlerinizi nerelerde görebiliriz?

        Boyalı Eller olarak çok fazla çalışmaya imza atma şansı yakaladık.(Son 6 yılda ekip olarak 300 civarında kurumsal projeye imza attık.)

        Bizim çalışmalarımızı Boğaz Köprüsü’nün altındaki Tünel'de, Belediyenin yeni inşa ettiği büyük parklarda, en sevdiğiniz cafe’lerin iş yaptığınız ajansların duvarlarında, televizyona baktığınızda Beyaz show programının üst katında,İstanbul’da gezerken arka sokaklarda olmadı Taksim’de İstiklal Caddesi’nde görmeniz mümkün.

        Bildiğim kadarıyla özel projelerle de faaliyet gösteriyorsunuz. Bu zamana kadar hangi projelerde yer aldınız?

        ilk aklıma gelenler arasında Televizyonda Beyaz Show için canlı yayında, Miss Turkey için dekor olarak, yakın zamanda da Göksel in son klibi için hazırladığımız çalışmalar geliyor. Bunların haricinde Donanma Kuvvetlerimiz adına Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Fox International, National Geographic Türkiye Ofisi, İstanbul Ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, Google ,Twitter Türkiye Ofisi, Tadım Kuruyemiş, Efes Pilsen One Love festivali, Babylon Soundgarden Festivali, Pharell Williams Konseri gibibirçokkurumave etkinliklere proje yapma şansı yakaladık.

        Bir röportajında “ Şehrin duvarlarına baktığımızda onu artık tablo gibi görüyoruz” demişsin. Sence şu an bombing için en güzel İstanbul duvarları nereleri?

        Benim için E-5 otoyolu hattı diyebilirim.

        Açıkçası merakıma biraz yenildiğimden bu soru. Yakın gelecekte hangi projelerle iz bırakmayı planlıyorsunuz?

        Alarko Carrier ile iklim değişikliği üzerine çalışmalar yapmak için anlaştık, büyük bir fuar kapsamında oluşturacağımız sergi daha sonrasında dolaştırılıp sergilenecek. Ankara Büyük Şehir Belediyesiyle özellikle Ankapark için çalışacağız,2016 Antalya expo fuarı için görüşmeye devam ediyoruz ve Afganistan’a gidip bir takım sürpriz çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

        Diğer Yazılar