Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Game Of Thrones’un 6. sezonunun ikinci bölümünün yayınlanmasıyla işler hepten çığırından çıktı. Adam öldü mü, ölmedi mi? Mevzu karışık !

        Jon Snow ölmedi. Çünkü; herif başlı başına bir hikaye konusu. Soyu sopu çokca karışık, Red Woman’ ın ilgisi pek üzerinde, kargaların iftiharı gibi nedenlerden ötürü bu karakteri öldürmeyecekler.

        Tabii bu fikrimin dayanakları olarak işte sizlere Game Of Thrones’un 6. sezonun ilk iki bölümü de dahil olmak üzere çıkardığım bazı notlar:

        Teori 1: Fragmanın sonunda Jon konuşuyor

        Şimdi bu paylaşacağım kısım baya spoiler olacak ancak; mega fragmanın sonunu tam olarak izlerseniz eğer Jon’un en sonunda “ ... sleep for a year but i woke up….” dediğini duyarsınız. Bana inanmadınız mı? Buyurunuz fragman!

        Teori 2: Dönüşmedi

        Diğer sezonlardan hatırlayalım: Biri duvarın ötesinde ya da Castle Black’de ölürse dönüşmemesi için mutlaka yakılmalı. Jon’un cesedi sabaha karşı bulundu ve o halen daha dönüşmemişti ki bu da demek oluyor ki tam olarak ölmedi. Bu tabiri diziyi izleyenler kullanıyor. Birinin tam olarak ölüp ölmediği bilinmediğinde bu söyleniyor. Sağ olsun Game Of Thrones hayatımıza “ Tam ölmedi” gibi yeni tabirler soktu ama en sevdiğimiz elbette ki dizinin mottosu haline gelen “WINTER IS COMING”

        Teori 3: Red Woman (Kızıl büyücü) işe el atacak...

        Ateşine küsen Red Woman, Jon’un da gitmesiyle kabuğuna çekiliyor. Bu zamana kadar gücünün nereden geldiği belli olmayan, biraz da havada kalan büyücümüz, ilk bölümün sonunda konuya bir el atıyor. Güzelliğinin boynuna taktığı kolyeden geldiğini ve aslında büyülerinin de ne kadar güçlü olduğu yatağına girerken anlaşılıyor. Tek kelime dahi etmediği sahneden Red Woman’ın Jon için bir şeyler yapacağı apaçık ortada.

        Teori 4: Anlık bir uyanış...

        Sezonun ikinci bölümündeyse Jon gözlerini açıyor ve hatta kurdu olacakları önceden sezerek izleyicide kafa karıştırıyor. Ancak Jon’un gözlerini açması uyandığı anlamına gelmiyor keza fragmanda söylediğini hatırlayın “…sleep for a year…” Red Woman inancını kaybettiğinden " Herifi dirilteyim" derken bir şeyleri ters yaptığının sinyalleri veriliyor. Bir de Jon’un gözlerini açtığı sahneye tekrar bakın; adamın gözünün akı neredeyse yok olmuş, vampir stil!

        Jon’la ilgili söylentiler biter mi? Elbette bitmez… Bakın onunla ilgili bir iki fiskos konudan da bahsedelim bari de tam olsun.

        Jon Targaryen!

        Kuvvetli söylentilerden bir tanesi Jon’un Targaryen olması. Ned Stark’ın ablası Lyanna Stark, gerçek Kral Robert Baratheon’la evliyken bir şekilde Rhaegar Targaryen tarafından kaçırılıyor. Dizide çok az yer verilen noktalardan bir tanesi de bu kaçırılma hikayesi. Bazı Game of Thrones severler kitaptan dolayı aslında Lyanna ve Rhaegar’ın gizli bir aşk yaşadıklarını ve onların çocuklarının da Jon olduğuna inanıyor. Ned Stark’ın da ablasının çocuğunu kendi çocuğuymuş gibi büyüttüğünü söylüyorlar. Altıncı sezonda bu hikayenin doğruluk payı artıyor. Çünkü; hikayeye göre Targaryen’lar ejderhanın kanına sahip olduğundan akyürüyenler onlara zarar veremiyorlar, yani dönüşmüyorlar… Jon’un dönüşmediğini de ilk bölümde gördüğümüze göre bu varsayım şimdilik yerini buluyor.

        Kurdun bedeninde olabilir

        Zoraki bir Game Of Thrones söylentisi ama eklemeden bitirmek istemedim. Stark çocuklarının her birinin sahibi olduğu kurtların farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin; Bran’ın kurduyla olan ilişkisi ya da üçüncü sezonda kanlı düğünle veda eden Robb Stark’ın kurduyla olan ilişkisini göz önüne getirin. Altıncı sezonda da Jon’un ardından, kurdu Ghost kendinden geçiyor. İlk bölümde kurdun hareketlerine de yer veriliyor. Ghost’un hareketlerinin es geçilmemesi bakımından bu hikaye türemiş olabilir. Başta da dediğim gibi biraz zoraki ama konuşuluyor. Jon uyanana kadar Ghost’un bedeninde olabilir.

        Anlayacağınız üzere altıncı sezon başladı başlayalı aklımız fikrimiz Jon’un rahmetli olup olmamasında. Adamlar hakikaten iyi iş yapıyorlar.

        Elin ecnebisi bir dizi yapıyor, üzerine günlerce kafa patlatıyoruz; keşke bizimkiler de şu ayarda diziler yapsalar da üzerine günlerce konuşsak!

        Diğer Yazılar