Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2010 yılında hayatımıza giren Instagram daha renkli daha canlı bir görünümde olmak istiyor da buna ihtiyacı var mıydı? Ondan gayet mutluyduk: Eğlenceli ve renkliydi.

        Basit çizgiler ve ikonlarla kullanıcılarıyla daha temel bir bağ kurmayı amaçlayan şirket, şimdiden eleştirilere maruz kalmaya başladı. Öyle ki Adweek dergisinde bile yeni logo için ağır eleştiriler yapıldı. Önceki ikon kadar etkileyici olmama ve parlak görüntüsü yüzünden gözü son derece rahatsız etmesi gelen ilk tepkiler arasında.

        Herhangi bir Instagram kullanıcısı olarak söylemek isterim ki beyaz fon üzerine siyah tasarım bence soğuk. Siyah her zaman şık durur ancak; Instagram çıkışı gereği şık olmaktan ziyade eğlenceli olmayı ön plana çıkarmalıydı. Siyah resmi olması bakımından da bence yanlış bir seçim… Her ikonun farklı renklerde uyarıları olması ayrı bir keyifti. Şimdi her ikon siyah dolgu üzerinde ki bu bence çok sıkıcı! Ama durun durun haklarını yemeyelim! Neyse ki kalplerimizin kırmızılığı yerli yerinde duruyor.

        Logoda gökkuşağına gönderme yapıldığı söyleniyor ama gökkuşağı renkleri yerine janjanlı garip bir kaç renk kullanılmış. Logo tasarımı için her kimle çalıştılarsa büyük kazık yemişler!

        Marka çıkışından bu yana logosunda ya da ikonlarında bir değişiklik yapmamıştı

        12 kişilik ufak bir ekip tarafından kurulan Instagram, 2012 yılında $1 milyar dolara Facebook’a satıldıktan sonra gelişmek için kolları sıvadı. Başlarda sadece resim yüklenebilen bu platformda yapılan teknik değişimlerle video yüklemesi de artık gerçekleştirilebiliyor.

        Yalnız yapılan bu son değişiklik sadece tasarımla ilgili olup herhangi bir kullanım şeklini değiştirmiyor. Zaten eleştirilerin bazısı da bu yüzden yapılıyor. Herhangi bir teknik altyapı değişmeden markanın logosunu sadece tasarım yüzünden değiştirmek fazla riskli. Üstelik önceden de bahsettiğim gibi esin noktasının gökkuşağı olduğunu söylüyorlar ancak; uygulamada daha yalın daha az renkli ikonlar kullanıyor. Logodaysa gökkuşağı renklerinden eser yok.

        Tahmin edeceğiniz üzere onların değişiklikleri enteresan bir hal aldı. Geçen haftadan bu yana güncelleme konuşuluyordu ve sonunda bu değişiklik gerçekleşti. Uygulamanın yaptığı bu değişikliğe alışana kadar herhalde daha baya bir Instagram’ı konuşacağız.

        Diğer Yazılar