Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'yi sarsan cinayetlerde yeni detaylar: Her şey dakikalar içinde olmuş
        1

        Idaho Üniversitesi öğrencileri Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) ve Kaylee Goncalves (21) 13 Kasım'da evlerinde ölü bulunmuş, polis olay yerinde şüpheliye ait silah ya da eşya bulunamadığını açıklamıştı.

        2

        Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Moskova kentinde 7 yıl aradan sonra işlenen ilk cinayet olan ve ülkede büyük yankı uyandıran olayın faili yaklaşık 6 haftadır aranıyordu.

        3

        Olay sonrası cinayetlerle ilgili Bryan Christopher Kohberger'in (28) gözaltına alınmıştı.

        Cinayet zanlısı duruşmaya çıkarken olayla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıktı.

        4

        Kurbanların oda arkadaşı olan ve kurtulan kadın, saldırı günü üst kattan sesler duyduğunu evin önünde ise siyah kıyafetli ve maskeli birini gördüğünü, sonrasında ise şoka girdiğini ve donduğunu söyledi. Mahkeme kayıtlarına göre kadın, adamı gördükten sonra kendisini 1. katta bulunan odaya kilitledi.

        Mahkeme belgelerine göre polis, cinayetlerin sabah 4 ile 4:25 arasında işlendiğine inanıyor.

        5

        Mahkeme belgelerinde ortaya çıkan tüyler ürpertici ayrıntılar arasında, zanlının Ağustos ayından cinayetlere kadar en az 12 kez kurbanlarının evinin yakınında olduğu detayı yer aldı. Zanlının telefon kayıtlarından bu bilgilere ulaşıldı.

        Belgelere göre kurbanlar bulunduktan sonra, yetkililer bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve zanlının beyaz Hyundai Elantra'sının kurbanların evinin önünden üç kez geçtiğini ve ardından sabah 4:04'te dördüncü kez bölgeye girdiğini gördü.

        6

        Kohberger'in Pensilvanya'daki avukatı Jason LaBar, yaptığı açıklamada müvekkilinin "bu suçlamalardan aklanmaya istekli olduğunu" söyledi.

        7

        Kohberger'in avukatı, "iyi bir ailesi" olduğunu söyleyerek kefalet talebinde bulundu. Ancak savcı karara karşı çıktı ve yargıç kabul etti.

        8

        Zanlı 4 cinayet suçlaması ile yargılanıyor. Kohberger'in suçlu bulunması durumunda ölüm cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.

        9

        * Haberin görselleri Associated Press'ten ve Kaylee Goncalves'in Instagram hesabından (kayleegoncalves) servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ