Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Ankara İzmir Arası Kaç Km? Uçakla, Otobüsle ve Arabayla Ankara İzmir Arası Kaç Saat Sürüyor?

        Ankara ve İzmir arasında seyahat etmek isteyen kişiler, farklı ulaşım araçlarını tercih edebilir. Ankara ve İzmir arasında hem uçakla hem otobüsle hem de arabayla seyahat seçenekleri bulunduğu için kişiler bu yolculuklarında araç seçiminde farklı kriterlere göre hareket eder. Sizler için hazırladığımız yazımızda Ankara ve İzmir arasında yapılan yolculuklar hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bir araya getirdik.

        Ankara İzmir Arası Kaç Km?

        Ankara ve İzmir, Türkiye’nin nüfus yoğunluğuna sahip en büyük kentlerinin başında yer alır. Metropol olan bu kentlerdeki ulaşımın nasıl yapılacağı sorusu ise internette en çok aratılan soruların başında geliyor. Ankara – İzmir arası yolculuğun kaç saat olduğu, en kolay ulaşımın ya da en uygun ulaşımın nasıl yapılacağını merak edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Zamanın her şeyden değerli olduğu dünyamızda Ankara- İzmir arası kaç saat sorusu ise ilk sırada yer alıyor. Bu soru hakkında doğru cevap verebilmek için Ankara İzmir arası yolculuğun hangi araçla yapıldığı çok önemli. Türkiye’nin en büyük 3 şehrinden ikisi olan bu şehirlerin kara yolu mesafesi 585 km. Bu yüzden arabayla, uçakla ve otobüsle yapılan yolculuklarda saatler de değişiklik gösterecektir.

        REKLAM

        Ankara İzmir Arası Kaç Saat?

        Ankara İzmir arası yapılan yolculuklarda merak edilen konulardan bir diğeri ise Ankara İzmir arası kaç saat? olduğudur. Burada da saat farkının değişkenliği tercih edilen ulaşım aracına göre değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda seçilen yol güzergahı da yolun uzamasında ya da kısalmasında etkili olmaktadır. Eğer Ankara – İzmir arasında yapılan yolculuklarda Bursa güzergahı tercih edilirse yol 585 km’den 733 km’ye çıkabilir. Bu da yolun 8 saate uzayacağını gösterir. Bu yolun daha kısa sürmesi için Manisa ya da Uşak güzergahları tercih edilebilir.

        Ankara İzmir Arası Arabayla Kaç Saat Sürüyor?

        Araba ile ulaşım kişiler tarafından en sık tercih edilen ulaşım yöntemidir. Kişilerin istedikleri gibi yolculuklarını şekillendirebildikleri araba yolcukları Ankara İzmir arasında yapılan yolculuklarda da sıklıkla tercih edilir. Ankara ve İzmir arası karayolu mesafesi 585 km olduğu için kişiler bu yolculuğu özel araçları ile yapmak isterlerse 6 saat gibi bir sürede ulaşımı tamamlayabilirler. Ancak burada ulaşımın hangi hızla yapıldığı ve molalar sürenin uzamasına ve kısalmasına etki eder.

        REKLAM

        İzmir Ankara otobüsle kaç saat sürüyor?

        Ankara- İzmir arasında yolculuk yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir diğer ulaşım yöntemi ise otobüstür. Otobüs yolculuğu yapmak isteyen kişiler de bu yolculuğun kaç saat süreceğini merak eder. Otobüs yolculuğu tek başına yapılacak ise kişiler için daha uygun olabilir. Süre olarak özel araçla yapılan yolculuğa göre 7 saatte tamamlanan bu yolculuk oldukça konforlu bir şekilde gerçekleşebilir. Ancak burada da otobüs firmasını verdiği mola ve yol güzergahı saatlerde değişikliğe yol açabilir.

        Ankara İzmir Arası Uçakla Kaç Saat Sürüyor?

        Ankara İzmir arasında daha kısa sürede yolculuğu gerçekleştirmek isteyenler için en ideal yöntem uçak yolculuğudur. Uçak yolculuğu için bu iki il arasındaki mesafe 522 km havayoludur. Bu yolculuk hava koşullarına göre 1 saat ile 1 saat 15 dakika arasında değişkenlik gösterebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ