Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Beşiktaş B36 Torshavn MAÇ SONUCU VE ÖZETİ! UEFA Avrupa Ligi 2. tur ön eleme maçı - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında B36 Torshavn'ı Faroe Adaları'nda 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Vodafone Park'taki rövanş maçında güle oynaya galibiyete uzandı, bir üst tura yükseldi.

        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - B36 TORSHAVN MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Beşiktaş, B36 Torshavn karşılaşmasıyla 74 gün sonra Vodafone Park'ta resmi bir karşılaşmaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, turun ilk maçında rakibini 2-0 mağlup eden kadroyu bozmadı. Siyah-beyazlı ekipte ilk maçta olduğu gibi kalede Tolga Zengin görev yaptı. Geri dörtlüde Gökhan Gönül, Necip Uysal, Fatih Aksoy ve Caner Erkin yer alırken, savunmanın önünde Tolgay Arslan, Adriano ile Medel görev yaptı. Hücumda Jeremain Lens ve Ryan Babel'in destek verdiği Beşiktaş'ta forvet hattında Cyle Larin şans buldu.

        Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 12. dakikada geldi. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Cyle Larin'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

        Siyah-beyazlılar, 30. dakikada gole bir kez daha yaklaştı: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçti. Caner Erkin'in ortası ile ön direkte buluşan Necip Uysal'ın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        Beşiktaş, aradığı golü 31. dakikada Cyle Larin ile buldu: Caner Erkin'in sol çaprazdan gönderdiği pasla buluşan Jeremain Lens, topuk pası ile topu penaltı noktası üzerinde bulunan Cyle Larin'e bıraktı. Larin'in gelişine çektiği şutta top kaleci Trygvi Askham'ın sağından ağlarla buluştu!

        İlk yarı sona ererken Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı: 43. dakikada gelişen atakta Gökhan Gönül ile verkaça giren Jeremain Lens, sağ kanattan ceza sahası içerisine girdikten sonra son çizgiye inip pasını arka direkte altıpasın hemen dışında bulunan Caner Erkin'e gönderdi. Caner Erkin'in gelişine çektiği şutta top kaleci Trygvi Askham'ın solundan ağlarla buluştu. Lens, böylecfe maçtaki 2. asistini yaptı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Gary Medel kenara gelirken Şenol Güneş yerine Oğuzhan Özyakup'u dahil etti.

        Dakikalar 61'i gösterdiğinde Larin bir gol daha buldu: Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, bu ortaya penaltı noktasının hafif sol çaprazında iyi yükselen Cyle Larin'in kafa vuruşu kaleci Trygvi Askham'ın solundan ağlarla buluşturdu ve skor 3-0'a geldi.

        62. dakikada Jeremain Lens kenara gelirken yerine Gökhan Töre dahil oldu.

        Mücadelede 74. dakika oynanırken maçtaki fark 4'e çıktı. Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, ortasını ön direkte bulunan Oğuzhan Özyakup'a yaptı. Oğuzhan'ın kafa vuruşunda top kaleci Trygvi Askham'ın sağından ağlarla buluşturdu. Caner Erkin, karşılaşmadaki 2. asistini yaptı.

        Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Ryan Babel saha kenarına gelirken yerine Brezilyalı Vagner Love dahil oldu. Bundan iki dakika sonra maçın skoru 5-0'a geldi: Vagner Love, pasını sağ kanattan ceza sahası içerisine hareketlenen Gökhan Töre'ye verdi. Gökhan Töre de hiç bekletmeden pasını ön direkte bulunan Cyle Larin'e çıkardı. Cyle Larin, düzgün bir vuruşla kendisinin üçüncü, Beşiktaş'ın beşinci golünü kaydetti ve hat-trick yaptı. Beşinci golün asisti ise Gökhan Töre'den geldi.

        Mücadelenin son golünü 90+2'nci dakikada penaltıdan Vagner Love kaydetti ve skor 6-0'a geldi.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

        Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın LASK Linz ekibiyle 9 Ağustos'ta Vodafone Park'ta karşılaşacak.

        PEPE VE QUARESMA KADRODA YOK

        Beşiktaş'ta Dünya Kupası maçları nedeniyle takıma geç dahil olan Portekizli Pepe ile Ricardo Quaresma, ilk maçta olduğu gibi rövanşta da kadroda yer almadı.

        İlk maçta yedek soyunan Alvaro Negredo ile Orkan Çınar, ikinci karşılaşmada kadroda bulunmadı.

        REKLAM

        Siyah-beyazlı ekipte Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Dorukhan Toköz, Alpay Çelebi, Gökhan Töre, Vagner Love yedek soyundu.

        74 GÜNLÜK HASRET BİTTİ

        Beşiktaş, B36 Torshavnkarşılaşmasıyla 74 gün sonra Vodafone Park'ta resmi bir karşılaşmaya çıktı.

        Stadındaki son resmi karşılaşmayı geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Sivasspor ile oynayan siyah-beyazlı ekip, bu mücadeleyi 5-1 kazanmıştı.

        Siyah-beyazlı ekipte geçmiş sezonlarda futbolcu olarak görev yapan ve yeni dönemde antrenör olarak hizmet verecek Guti Hernandez ve İlhan Mansız da taraftarlarla buluştu.

        Karşılaşmayı yaklaşık 25 bin taraftar izledi.

        Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Portekizli Carlos Carvalhal da maçı takip etti.

        Bu arada Vodafone Park'ta önceki sezonlara göre zeminin bozukluğu dikkati çekti.

        REKLAM

        KARTAL AVRUPA'DA 206. MAÇINA ÇIKTI

        UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rövanş mücadelesinde Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn'ı konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarında 206. maçına çıktı

        Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 206 maçtan 79'unu kazandı, 83'ünü yitirdi, 44 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

        Avrupa arenasında rakip fileleri 273 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 294 gol gördü.

        ŞENOL GÜNEŞ, REKORUNU 28 MAÇA ÇIKARDI

        Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, B36 Torshavn karşılaşmasıyla bu rekorunu 28 karşılaşmaya çıkardı.

        Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 28 karşılaşmada 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 49 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 40 gol yedi.

        REKLAM

        KUPA 2'DE 104. MAÇI

        Siyah-beyazlılar, B36 Torshavn karşısında UEFA Avrupa Ligi'ndeki 104. müsabakasını oynadı.

        Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonda bugüne kadar 103 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, 48 galibiyet, 21 beraberlik ve 35 mağlubiyet aldı.

        Bu organizazyondaki maçlarında rakip fileleri 167 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 125 gole engel olamadı.

        BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA PERFORMANSI

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi 82 27 19 36 85 131
        Kupa Galipleri Kupası 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi 104 48 21 35 167 125
        Toplam 206 79 44 83 273 294

        FARKLI GALİBİYETLER

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı deplasmanda 5-0 yenerek elde etti.

        Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.Beşiktaşayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u evinde 5-1 yendi.

        REKLAM

        FARKLI MAĞLUBİYETLER

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyet üzüntüsünü ise 2007-2008 sezonunda yaşadı. Söz konusu sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip, Liverpool'a deplasmanda 8-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar ayrıca, 2000-2001 sezonunda İngiliz ekibi Leeds United ve 2016-2017'de Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e aynı organizasyonda rakip sahada 6-0 yenildi.

        HÜKMEN GALİBİYETLER

        Beşiktaş, Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bıraktı. Siyah-beyazlılar, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos'un sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi.Beşiktaşayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL ekibinin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

        EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Oktay Derelioğlu. Oktay Derelioğlu, siyah-beyazlı formayı giydiği dönemde Avrupa arenasında fileleri 14 kez havalandırdı.

        Siyah-beyazlı ekibin eski oyuncularından Brezilyalı Bobo, 12 golle ikinci sırada yer alıyor. Portekizli Ricardo Quaresma ile geçen sezon ortasında takımdan ayrılan Cenk Tosun'un ise 11'er golü bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ