Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Beyonce'dan polisler için çağrı - Magazin haberleri
        1

        Amerikalı şarkıcı Beyonce, ABD'nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde mart ayında siyahi Breonna Taylor'ı evinde öldüren polislerin cezalandırılması çağrısı yaptı.

        2

        Beyonce'un Kentucky Başsavcısı Daniel Cameron'a hitaben yazdığı ve internet sitesinde yayımlanan mektubunda, 3 polisin yaptıklarından sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı.

        3

        Beyonce, Taylor'ın ölümünün üzerinden 3 ay geçtiğini söylerek, bu zamana kadar olayla ilgili ‘cevaptan çok soru çıktığını’ ve üç memurun hâlâ görevde olduğunu hatırlattı.

        4

        Breonna Taylor'ın ailesi ve Beyonce de olaya karışan polislerin darp, yanlışlıkla ölüme sebebiyet verme, aşırı güç kullanma, ihmal ve ağır ihmal suçlamalarıyla yargılanmasını talep etti.

        Olaya ilişkin Beyonce, "Bu olayın da korkunç bir trajediden sonra yaşanan kayıtsızlık silsilelerinden biri olmasına izin vermeyin" dedi.

        5

        Mektubun ellerine ulaştığını ancak soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Kentucky Başsavcılığı, “Mektubun farkındayız. Mektup Bayan Breonna Taylor'ın ölümü ile ilgili devam eden soruşturmayla ilgili talepte bulunduğundan başka bir yorumumuz yok” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ