Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SUÇ MAKİNESİ... Son dakika: Cezaevinden çıktı işkenceyle öldürdü - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Maalesef kadın cinayetleri durdurulamıyor. Bunun son örneği Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşandı. Kadın doktor, kocası tarafından işkenceye uğradıktan sonra göğsünden bıçaklanarak öldürüldü.

        Habertürk Muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre cinayet, cumartesi sabahı işlendi. İddiaya göre 45 yaşındaki Mehmet Erdoğan, kendisinden iki yaş büyük eşi Zeynep Erdoğan ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Bunun üzerine Mehmet Erdoğan, eşi Zeynep Erdoğan'ı ve onun ilk evliliğinden olan 14 yaşındaki çocuğu A.A'nın da ellerini bağlayarak işkence yaptı. Mehmet Erdoğan daha sonra eşini bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı.

         Kadın doktoru bıçakla öldürdü!
        Kadın doktoru bıçakla öldürdü! Haberi Görüntüle

        ELLERİ BAĞLI DIŞARI ÇIKTI

        14 yaşındaki çocuk bir gün sonra elleri bağlı bir şekilde evden kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Elleri bağlı bir şekilde A.A’yı gören komşular, polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise Zeynep Erdoğan'ın beş bıçak darbesiyle hayatını kaybettiğini belirledi. Zeynep Erdoğan’ın kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğu öğrenildi.

        KATİL ZANLISI KAÇAMADI

        Ankara Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda zanlın kendi aracıyla olay yerinden kaçtığını ve Ümitköy’de olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonda zanlı yakalandı. Zanlı polise verdiği ilk bilgilerde cinayetin aile içi yaşanan bir tartışma sonrası işlendiğini iddia etti.

        13 SUÇTAN KAYDI VAR

        Asayiş şube Müdürlüğü’ne götürülen zanlının dolandırıcılık gibi suçlardan 13'ten fazla kaydı olduğu ve araştırmada zanlının daha önce cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Bir yıl önce cezaevinden çıktığı belirlenen zanlının, ikinci evliliğini Zeynep Erdoğan’la yaptığı da öğrenildi.

        Buna göre Mehmet Erdoğan'ın, 'güveni kötüye kullanma', 'otodan hırsızlık', 'suç eşyasını kullanma', 'suç eşyasının alınması veya kabul edilmesi', 'banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması', 'uyuşturucu madde imal ve ticareti', 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak', 'açıktan hırsızlık', 'tehdit', 'dolandırıcılık' suçlarından 13 suç kaydının olduğu öğrenildi. Mehmet Erdoğan'ın en son 'dolandırıcılık' suçundan girdiği cezaevinden pandemi nedeniyle çıktığı da belirtildi.

        TUTUKLANDI

        Gözaltına alınan Mehmet Erdoğan'ın emniyetteki işlemleri sona erdi. Erdoğan, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece 'eşi kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

        İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        Öte yandan Mehmet Erdoğan ve Zeynep Erdoğan'ın, 9 ay önce internette tanıştığı ortaya çıktı. Mehmet Erdoğan'ın kendisini mühendis olarak tanıttığı ancak uzun süredir işsiz ve meslek sahibi olmadığı öğrenildi.

        İkisi de ikinci evliliklerini yapan çiftten Zeynep Erdoğan'ın 1, Mehmet Erdoğan'ın 2 çocuğu olduğu belirtildi. Şüpheli Mehmet Erdoğan'ın polise verdiği ilk ifade de ortaya çıktı. Mehmet Erdoğan'ın, "Eşim bana sürekli 'Sen yakışıklı değilsin, senden daha yakışıklı birini bulup onunla evleneceğim' diyordu. Olay günü de bu konu üzerine tartıştık ve kendisini bıçakladım" dediği öğrenildi.

        KORONAVİRÜS UYARISINDA BULUNMUŞTU

        Kadın doğum uzmanı olan Zeynep Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda da hamile kadınlara önerilerde bulunduğu, özellikle koronavirüs döneminde hamile kadınların daha dikkatli olması gerektiğini belirttiği görüldü.

        'ANNELER GÜNÜ'NDE ÇOCUĞU YETİM KALDI'

        Zeynep Erdoğan'ın oğlu A.A.'ya ilk müdahaleyi yapan mahalle sakini çocuk hekimi Nejdet Bilgen, yardım çığlığı üzerine çocuğun yanına gittiğini söyledi. Bilgen, "Ben eve doğru giderken, evin demir kapısının arkasında ve eli kolu bağlı çocuk yardım istiyordu. Eli ve ayağı bağlı ve yüzünde de kızarıklıklar vardı. Kendisine 'Ne oldu' diye sorduğumda 'Üvey babam bana şiddet uyguladı, annem de içeride bağlı ve ben kendimi zor kurtardım. Beni buradan kurtarın' dedi. Çocuğun genel durumunun iyi olduğunu görünce hemen polise haber verdim. Ardından polis ve sağlık ekibi geldi. Ben o sırada eve geçtim ve eşim buraya geldi. Daha sonra da çocuğun annesinin öldüğünü öğrendik. Anneler Günü'nde çocuğu yetim kaldı. Çocuk sadece annesinin evde olduğunu söyledi bize" dedi.

        'SON DERECE ÖLÇÜLÜ VE ÖZENLİ BİR HANIMEFENDİYDİ'

        Erdoğan çiftinin komşusu Senay Ertem de polisin gelmesiyle olayı öğrendiklerini belirterek, "Başta basit bir olay sandık; ama daha sonra cinayet olduğunu öğrendik. Ben hanımefendiyi tanıyordum. Son derece ölçülü ve özenli bir hanımefendiydi. Yan komşuları daha önce yüksek sesle tartışmalarına şahit olmuş ancak olay gecesi hiçbir ses duymadık. Olayda çok muamma var. Olayı en iyi o çocuk aydınlatacak yüksek ihtimal fakat olay günü çocuk konuşacak durumda değildi" diye konuştu.

        EŞİNİ BIÇAKLAYIP, OĞLUNU BAĞLAMIŞ

        Korkunç olayda Mehmet Erdoğan'ın Zeynep Erdoğan'ı bıçakla göğüs bölgesinden bıçaklayarak öldürdüğü, eşinin oğlu A.A.'yı ip ile bağlayarak kaçtığı belirtildi. A.A.'nın ipten kurtulup, elindeki iple dışarıya çıkarak yardım istediği öğrenildi.

        UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ UYGULANMIŞ

        Ayrıca Mehmet Erdoğan'ın daha önce eşi Zeynep Erdoğan'ı tehdit ettiği de ortaya çıktı. Zeynep Erdoğan'ın tehdit olayının ardından eşini şikayet ettiği ve bunun üzerine Mehmet Erdoğan'a yönelik 'önleyici tedbir' kararı verildiği belirtildi. Ayrıca yine Zeynep Erdoğan'ın geçen yıl 18 Kasım'daki talebi doğrultusunda Mehmet Erdoğan'a yönelik Ankara Batı 12'nci Aile Mahkemesince 180 gün uzaklaştırma tedbiri uygulandığı ve olay tarihinde bu tedbir kararının bulunduğu belirlendi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ